Taysin tilanne on vakava – johtajaylilääkäri odottaa hallitukselta tiukkoja rajoituksia: ”Jos ei tule valtakunnallista koronapassin hyllyttämistä, täytyy tehdä alueellisesti”

Tampereen yliopistollisen sairaalan henkilöstöstä on jo nyt pulaa. Omikronin saapuminen Pirkanmaalle voi heikentää tilannetta entisestään. Johtajaylilääkärin Juhani Sandin mukaan uusia rajoituksia tarvitaan terveydenhuollon turvaamiseksi. ”Tartuntoja on ihan liikaa”, hän sanoo.

”Ihmiset pakkautuvat erilaisiin tapahtumiin ja jos maskikin jää vielä käyttämättä, niin tartuntoja kyllä syntyy”, hän sanoo. Sand kuvattuna heinäkuussa 2021. Ihmisiä Popedan keikalla Nokia-areenalla torstaina 16. joulukuuta.

19.12.2021 19:28 | Päivitetty 20.12.2021 15:23

Aamulehti

Pirkanmaalla on tehty tartuntaennätyksiä kuluneella viikolla. Tiistaina todet– tiin tartuntoja 278, mikä oli siihen asti suurin päiväkohtainen lukema. Se meni kuitenkin rikki jo torstaina, jolloin tartuntoja tuli 290.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) johtajaylilääkärin Juhani Sandin mukaan ennätyslukemat näkyvät perussairaanhoidossa ja erikoissairaanhoidossa. Tilanne on tiukka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut