TEM halusi viestinnällään vaikuttaa uutisointiin Huolto­varmuus­keskuksen arviointi­raportista – ylijohtaja piti juttujen sävyä haitallisena huolto­varmuus­järjestelmän kehittämiselle

Työ- ja elinkeinoministeriössä suivaannuttiin siitä, että media oli saanut tutustua raporttiin ennalta. Ministeriön mielestä tämä aiheutti sen, että uutisointi keskittyi kielteisiin havaintoihin eikä ministeriön tiedotteen viestiin. Näkemykset käyvät ilmi viestinvaihdosta, jonka STT sai ministeriöstä tietopyynnöllä.

Työ- ja elinkeinoministeriö TEM:n papereita kuvattuna Helsingissä 17. joulukuuta 2021. TEM oli päättänyt hankkia riippumattoman arvioinnin alun perin kesällä 2020 sen jälkeen, kun huoltovarmuuskeskuksen epäonnistuneet maskihankinnat olivat johtaneet julkiseen jupakkaan ja HVK:n toimitusjohtajan eroon.

18.12.2021 9:48

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) halusi vaikuttaa siihen, miten Huoltovarmuuskeskusta (HVK) koskevasta arvioinnista viime keväänä uutisoitiin. Ministeriö pettyi siihen, että uutiset keskittyivät kriittisiin havaintoihin Suomen huoltovarmuuden, ministeriöiden ja HVK:n toiminnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut