Pirkanmaan kunnat pyytävät eläkeläisiä, opiskelijoita ja alanvaihtajia antamaan koronarokotuksia - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaan kunnat pyytävät eläkeläisiä, opiskelijoita ja alanvaihtajia antamaan koronarokotuksia

Pirkanmaan kunnat tarvitsevat kipeästi lisää henkilökuntaa selvitäkseen väestön rokotuksista. Rokottajiksi kutsutaan nyt suurta joukkoa töissä olevan terveydenhuollon ammattihenkilöstön ulkopuolelta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvat kunnat tarvitsevat nopeasti lisää henkilökuntaa antamaan koronarokotuksia.

17.12.2021 15:06

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat toivovat eläkkeellä olevia terveydenhuollon ammattilaisia, opiskelijoita ja alanvaihtajia rokottamaan.

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa sairaanhoitopiirin alueen kuntien vetoavan niihin terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. Tiedotteen mukaan esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevien terveydenhuollon ammattilaisten sekä alan opiskelijoiden toivotaan tulevan rokottamaan pirkanmaalaisia.

Kunnat tarvitsevat kipeästi lisää henkilökuntaa selvitäkseen väestön rokotuksista. Koronarokottajia rekrytoidaan lähiviikkoina runsaasti lisää.

Lue lisää: Tays joutui avaamaan koronapotilaille oman osaston – näin se vaikuttaa muiden potilaiden hoitoon: ”Ei meillä ole kiireettömiä potilaita”

He saavat rokottaa

Tampereen yliopistollisen sairaalan tiedotteessa todetaan, että väestön koronarokottaminen on nyt pandemian torjunnan tärkein keino, koska sillä voidaan vähentää vaikean taudin ilmaantuvuutta ja suojella riskiryhmiä. Näin ollen rokottajien työllä on suuri kansanterveydellinen merkitys.

Pistettäviä rokotteita saa antaa vain lääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja. Terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja- tai kätilöopiskelija voi toimia tilapäisesti siinä laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävässä, johon hän opiskelee, kunhan hän on suorittanut hyväksytysti kaksi kolmasosaa kyseisen koulutuksen opinnoistaan. Rokottamisen näytön voi ottaa vastaan kokenut rokottaja.

Vähintään 4. vuosikurssin suorittanut lääketieteen tai hammaslääketieteen kandidaatti voi antaa koronavirusrokotuksia, jos hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, hänen perehdytyksestään on huolehdittu ja edellytykset lääkärin tai hammaslääkärin tehtävässä toimimiseen täyttyvät.

Kunnat ottavat avustaviin työtehtäviin rokotuspaikoille myös lääketieteen toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat sekä sairaanhoidon opiskelijat.

Lue lisää: Korvaus työvuoron muutoksesta tuplaantuu, vapailta töihin hälytetty saa 150 euroa – Näin Pirkanmaan sairaanhoitopiiri nostaa henkilökunnalle joustoista maksettavia korvauksia

Lue lisää: Koronaosastolle töihin suostuville luvattiin lisäkorvaus Taysissa – sitten se peruttiin: Näin HR-johtaja vastaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut