Tays lykkää kiireetöntä hoitoa koronapotilaiden vuoksi - Koronavirus - Aamulehti

Tays joutui avaamaan koronapotilaille oman osaston – näin se vaikuttaa muiden potilaiden hoitoon: ”Ei meillä ole kiireettömiä potilaita”

Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoo, minkä sairauksien kiireetöntä hoitoa nyt lykätään koronapotilaiden hoidon vuoksi. Taysin toimialueet joutuvat nyt luovuttamaan henkilökuntaansa koronaosastolle. Nuorisopsykiatria on toistaiseksi säästynyt, mutta ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala pelkää, kauanko. ”Ei meillä ole kiireettömiä potilaita.”

Aamulehti kuvasi tehohoitaja Anna Koljander-Kuortin täydessä koronapotilaiden hoidon vaatimassa suojavarustuksessa Tampereen yliopistollisen sairaalan teho-osastolla 25. marraskuuta 2021.

17.12.2021 6:00 | Päivitetty 17.12.2021 7:59

Aamulehti

Kymmenen koronapotilaan hoito heille tarkoitetulla osastolla tarvitsee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa 20 hoitajaa, kolme lääkäriä, kolme sairaalahuoltajaa ja yhden osastonhoitajan.

”Koronapotilaiden hoito sitoo tavallista enemmän henkilökuntaa”, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin HR-johtaja Raija Ruoranen kertoo ja lisää, että ainakin hoitajia ja sairaalahuoltajia saatetaan tarvita myöhemmin lisää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut