Pirkanmaan koronavirustartunnat 10.12.2021 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 218 uutta koronavirus­tartuntaa – luku on toiseksi korkein koko pandemian aikana

Perjantaina avautuu myös Tampereen Hatanpään uusi koronarokotusyksikkö.

Hatanpään uusi koronarokotusyksikkö aukeaa tänään perjantaina samoihin tiloihin kuin aiemmin toiminut Hatanpään koronatestauspiste. Kuva on otettu testauspisteeltä 23.3.2020.

10.12.2021 9:16

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 218 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays). Luvut ovat torstailta, sillä Tays tiedottaa tartuntamääristä seuraavana päivänä.

Joulukuun aikana Pirkanmaalla on kerrottu jo yhteensä 1 843 tartunnasta. Epidemian alusta alkaen Pirkanmaalla on todettu 15 231 koronavirustartuntaa. Eilen torstaina Pirkanmaalla rikkoutui 15 000 tartunnan raja.

Tampereen Hatanpäällä avautuu tänään uusi koronarokotuspiste kello 10. Hatanpäälle voi varata ajan ensimmäiseen tai toiseen rokotukseen. Tampereen kaupunki ohjeistaa myös, että ajan voi varata kolmanteen rokotukseen, jos on yli 60-vuotias tai kuuluu riskiryhmiin ja lisäksi toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lue lisää: Tampereen ajanvaraus ruuhkautui ja kaatui, kun kolmansia korona­rokotteita varattiin – Hatanpään koronarokotus­yksikkö avautuu etuajassa purkamaan ruuhkaa

Koronapassia voidaan pian vaatia kuntosalilla

Alkava viikonloppu on viimeinen ennen kuin Pirkanmaalla voidaan alkaa vaatia koronapassia ravintoloiden lisäksi myös muun muassa kuntosaleilla, uimahalleissa ja kulttuuritiloissa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ottaa 13. joulukuuta käyttöön uuden määräyksen, jonka avulla koronaviruksen tartuntariskiä pyritään ehkäisemään asiakas- ja yleisötiloissa.

Lue lisää: Koronapassia voidaan maanantaista alkaen vaatia uusissa paikoissa Pirkanmaalla: Näin avi kertoo muutoksesta – lue tästä vastaukset kaikkiin olennaisiin kysymyksiin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut