Uudet huippukorkeat lukemat: Tays raportoi Pirkanmaalle 269 uutta tartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Uudet huippukorkeat lukemat: Tays raportoi Pirkanmaalle maanantailta 269 uutta korona­virus­tartuntaa

Pirkanmaalla on varmistunut neljän päivän ajalta yhteensä 796 uutta koronatartuntaa. Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu nyt yhteensä 14 676 koronatartuntaa.

Näin koronavirustestaus sujui Kuopion terveyskeskuksen pihalle pystytetyissä konteissa 5. maaliskuuta.

7.12.2021 10:02

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 796 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiistaina. Luvussa ovat mukana neljän päivän tapausmäärät. Tays ei enää raportoi tartuntoja viikonloppuisin.

Lauantaina Tays tilastoi 175 uutta tartuntaa, sunnuntaina 165, maanantaina 187 ja tiistaina 269 uutta tartuntaa. Tiistaina kerrottu tapausmäärä on kaikkien aikojen korkein päiväkohtainen uusien tartuntojen määrä Pirkanmaalla koskaan.

Joulukuu on alkanut Pirkanmaalla korkein tartuntalukemin. Tiistaihin mennessä Tays on raportoitunut joulukuulle jo yhteensä 1 288 tartuntaa. Koko marraskuun aikana tapauksia varmistui 2 684, lokakuussa 1 516 ja syyskuussa 1 182.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu nyt yhteensä 14 676 koronatartuntaa.

Tiistaina kuullaan jälleen tuoreita tietoja Pirkanmaan koronavirustilanteesta, kun alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kokoontuu. Koronanyrkin info alkaa perinteiseen tapaan kello 15.30 ja Aamulehti näyttää sen suorana.

Lue lisää: Katso tallenne: Koronanyrkki kertoi Pirkanmaan vakavasta tautitilanteesta – sairaalahoidon pelätään kuormittuvan tulevina viikkoina entistä pahemmin

Koronatestin tuloksen saa Fimlabista tiistaina keskimäärin yhdeksän tunnin kuluttua näytteenotosta. Maanantaina testin vasteaika oli tunnin lyhyempi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Taysin erityisvastuualueella oli maanantaina sairaalahoidossa yhteensä 37 koronapotilasta. Heistä viisi oli tehohoidossa.

Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kanta-Häme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut