Pirkanmaalla on todettu 172 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 172 uutta koronavirustartuntaa – toiseksi korkein lukema koko epidemian ajalta

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu nyt kaikkiaan 13 880 koronavirustartuntaa.

Näin koronavirustestaus sujui Rauman terveyskeskuksen testipaikalla 21. toukokuuta.

3.12.2021 9:14

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 172 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) perjantaina. Tapaukset varmistuivat torstaina.

Tays raportoi Pirkanmaalle torstaina 174 uutta tartuntaa, mikä on kaikkien aikojen korkein päiväkohtainen lukema koko epidemian ajalta. Perjantaina kerrottu tartuntamäärä on siis kaikkien aikojen toiseksi korkein.

Kaikkiaan Pirkanmaalla on koko epidemian aikana raportoitu nyt 13 880 koronavirustartuntaa.

Omikronmuunnoksen aiheuttamia koronavirustartuntoja on perjantaiaamuun mennessä varmistunut Suomessa kaksi kappaletta.

Ensimmäisestä tapauksesta kerrottiin torstaina. Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) mukaan tartunnan saanut on helsinkiläinen, jonka oireet ovat lievät.

Lue lisää: Kaikki koronaviruksesta: Suomen toinen omikrontartunta todettu Varsinais-Suomessa

Toinen tartunta on Ylen mukaan varmistettu Varsinais-Suomessa. Pirkanmaalla ei toistaiseksi ole havaittu omikronmuunnosta.

Suomen koronatestausstrategiaa halutaan muuttaa. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan myös rokotettuja ja lapsia pitäisi testata. Fimlab odottaa vielä linjauksia viranomaisilta.

Lue lisää: Fimlab odottaa linjauksia, pitääkö koronanäytteenottoa lisätä – tietoa odotetaan myös rahoituksesta

Tällä hetkellä Fimlabilla on Tampereella yksi näytteenottopiste. Nekalan pisteen kapasiteetti on noin 600–700 testiä päivässä. Näytteenottokapasiteetin lisääminen tarkoittaisi sitä, että testaukselle tarvittaisiin lisää tiloja ja resursseja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Taysin erityisvastuualueella oli keskiviikkona sairaalahoidossa yhteensä 34 koronapotilasta. Heistä kahdeksan oli tehohoidossa. Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kanta-Häme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut