Lempäälässä kahden koulun luokkia siirtyy etäopetukseen - Koronavirus - Aamulehti

Lempäälässä kahden koulun luokkia siirtyy etäopetukseen

Etäopetus koskee Moision koulun 2.–6.-luokkia ja yhtä Kuljun koulun luokkaa.

2.12.2021 21:55

Aamulehti

Lempäälässä Moision koulussa on todettu lähes kaikilla luokilla yksittäisiä tai useita koronavirustartuntoja. Myös muita poissaoloja on huomattava määrä.

Lempäälän kunta kertoo, että koska tällä hetkellä poissaolot ja sairaustapaukset vaikuttavat koulun toimintaan merkittävästi, siirtyvät Moision koulun 2.-6. vuosiluokat etäopetukseen ajalle 7.–10. joulukuuta.

Lue lisää: Koronavirus leviää nyt Lempäälän kouluissa, kunnan ilmaantuvuus nousi selvästi: ”Tilanne on erittäin huolestuttava”

Perjantaina 3. joulukuuta koulupäivä etäopetukseen siirtyvien osalta on mahdollisuuksien mukaan lyhennetty ja sen aikana varmistetaan työvälineet sekä käytännöt seuraavalle viikolle.

Esi- sekä 1.-vuosiluokat toimivat lähiopetuksessa, mutta hieman ulkoilupainotteisemmassa muodossa. ”On tärkeää, että lähiopetukseen tullaan edelleen vain terveinä”, kunnan tiedotteessa muistutetaan.

Kuljun koulussa luokka etäopetukseen

Myös Kuljun koulussa Lempäälässä on todettu yhdessä luokassa useita tartuntoja.

Kyseinen luokka siirtyy turvatoimenpiteenä etäopetukseen ajalle 7.-10. joulukuuta. Perjantain 3.12. koulupäivän aikana varmistetaan etäopiskeluun siirtyvien kanssa työvälineet ja käytännöt seuraavalle viikolle.

Poikkeuksellinen toimi

THL luokittelee koulut edelleen pienen tartuntariskin ympäristöksi. Sen mukaan tartunnan saaneen kanssa samassa luokassa olevia ei automaattisesti aseteta karanteeniin.

”Näin laaja luokkien siirtyminen etäopetukseen on poikkeuksellinen toimi ja sen avulla pyritään katkaisemaan tartuntaketju koko koulun tasolla sekä samalla turvaamaan terveysturvallinen koulunkäynti”, Lempäälän kunta sanoo tiedotteessa viitaten Moision koulun tilanteeseen.

Etäopetukseen siirtyvien luokkien vanhemmille on ilmoitettu käytännön asioista Wilma-viestillä erikseen.

Koronatoimia tiukennettu

Lempäälä kertoo, että kunnan koronatoimia tiukennetaan, koska koronavirustilanne Pirkanmaalla ja Lempäälässä on huonontunut.

Keskiviikkona 1. joulukuuta Lempäälän infektioyksikössä oli menossa 40 uuden tartunnan jäljitys.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku kunnassa on 579/100 000 viimeisen kahden viikon ajalta ja noususuunta on nopeaa. Lempäälän tartunnat painottuvat tällä hetkellä alakouluikäisiin.

Lempäälän varhaiskasvatukseen palasi maskisuositus 2. joulukuuta alkaen.

Tässä kaikki Lempäälän kunnan listaamat varotoimenpiteet varhaiskasvatuksessa:

• Varhaiskasvatuksen henkilöstölle vahva maskisuositus lähityöhön 2.12.2021 alkaen.

• Huoltajille suositellaan maskin käyttöä lapsen tuonti- ja hakutilanteissa.

• Tuonti- ja hakutilanteissa huoltajat eivät tule eteistiloja pidemmälle.

• Kouluilla ja varhaiskasvatuksessa vältetään kaikkia ulkopuolisia vierailijoita.

• Ruokailussa huomioidaan hygienia, ja henkilöstö jakaa annokset lapsille. Lapset eivät saa itse ottaa ruokaa tai käsitellä toisten astioita ja ruokailuvälineitä.

• Vain terveenä varhaiskasvatukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut