Näissä paikoissa saa tulostettua Tampereella paperisen koronapassin ilmaiseksi - Koronavirus - Aamulehti

Paperisen koronapassin noutajat ovat ruuhkauttaneet Tampereella terveysasemia – näissä paikoissa passin saa tulostettua maksutta

Passin saa jatkossa maksutta Frenckellin palvelupisteestä. Myös seurakunta, kirjastot ja omat terveysasemat ovat paikkoja, jossa todistuksen voi tulostaa.

Paperinen koronatodistus on vaihtoehto sähköiselle todistukselle.

3.12.2021 7:04 | Päivitetty 6.12.2021 16:13

Aamulehti

Tampereella terveysasemien vastaanottopalvelut ovat ruuhkautuneet pahoin parin viime viikon aikana. Syynä ovat sadat ihmiset, jotka ovat halunneet hakea paperisen koronapassin omalta terveysasemalta.

Yksinkertaisin tapa saada koronatodistus on ladata se Omakanta-palvelun kautta sähköisesti omalle puhelimelle tai tulostaa se esimerkiksi kirjastossa.

Entä jos käytössä ei ole älypuhelinta tai edes internetiä?

Oman terveysaseman lisäksi apua paperisen todistuksen saamiseen tarjoaa sekä Tampereen seurakunta että kaupunki. Ensi viikon tiistaina kaupunki avaa Keskustorin vieressä sijaitsevalle Frenckellille palvelupisteen, missä koronatodistuksen voi käydä tulostamassa maksutta.

Pankkitunnuksia ei tarvita, henkilöllisyystodistus riittää.

”Terveyspalvelut ovat olleet kuormittuneet koronan vuoksi jo pitkään, eikä koronatodistusten tulostaminen ole vastaanotossa työskentelevien ydintyötä. Toivommekin, että jatkossa ihmiset asioisivat tulostusasioissa Frenckellillä oman terveysaseman sijaan”, sanoo hoitotyön päällikkö Birgit Aikio Tampereen kaupungilta.

Frenckellin palvelupiste on avoinna arkipäivisin kello 9–16.

Lue lisää: Koronapassi tuli myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Seurakunta järjestää tulostusapua

Tällä hetkellä Pirkanmaan koronavirustartuntaluvut ovat korkeimmalla tasolla koko epidemian aikana. Koronapassia vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä yhä enenevässä määrin paitsi ravintoloissa, myös erinäisissä kulttuurialan ja seurakunnan tapahtumissa.

”Kaikilla ei ole osaamista, laitteita tai rohkeuttakaan käyttää itsenäisesti sähköisiä palveluita. Haluamme omalta osaltamme varmistaa, ettei tapahtumiin osallistuminen jää tällaisesta asiasta kiinni”, kertoo Eva Wäljas, Tampereen seurakuntien kehittämistyön asiantuntija.

Seurakunta järjestää ohjatusti tulostusapua sekä Näsilinnankadulla sijaitsevassa seurakuntien kirjastossa että Mummon Kammarissa 8. ja 15. joulukuuta.

”Mukaan tarvitsee ottaa pankkitunnukset, me hoidamme tarvittaessa loput. Kirjautumiset ovat ainakin toistaiseksi sujuneet ongelmitta”, Wäljas sanoo.

Tampereella koronapassi otettiin käyttöön kaupungin tiloissa 24. marraskuuta ja monissa pirkanmaalaisissa ravintoloissa jo viikkoa aiemmin. Avin määräys Pirkanmaan osalta koskee itsenäisyyspäivästä alkaen kaikkia yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia, jotka järjestetään sisätiloissa.

Koronatodistuksen saa, kun molemmat rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu tai kun tuoreen, enintään 72 tuntia vanhan koronatestin tulos on negatiivinen. Todistuksen kanssa täytyy esittää voimassa oleva henkilöllisyystodistus.

Tampereella testituloksen saa Fimlabista tällä hetkellä keskimäärin seitsemän tunnin kuluessa, mutta tuloksen siirtyminen Omakantaan voi kestää useita vuorokausia.

Lue lisää: Koronapassia tarvitseva voi yllättyä – Testitulos saattaa näkyä Omakannassa vasta päivien päästä: ”Tämä on ensisijaisesti rokote­kieltäytyjien ongelma”

Lue lisää: Johtajaylilääkäri kertoo koronapassin tuomasta ilmiöstä: Rokottamattomia on hakeutunut Pirkanmaalla ilmaiseen testiin päästäkseen ravintolaan

Päivitys 6.12. kello 16.11.: Päivitetty juttuun, että tällä hetkellä Avin määräys Pirkanmaan osalta koskee kaikkia yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia, jotka järjestetään sisätiloissa. Jutun julkaisuhetkellä rajoitus oli vielä yli sata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut