Pirkanmaalla on todettu 146 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 146 uutta koronavirustartuntaa

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on todettu nyt kaikkiaan 13 534 koronavirustartuntaa.

Näin koronavirustestaus sujui Tampereen Hatanpään sairaalan entisellä testipisteellä maaliskuussa 2020.

1.12.2021 9:22

Aamulehti

Pirkanmaalla on raportoitu 146 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) keskiviikkona. Tapaukset varmistuivat tiistaina.

Keskiviikkona kerrottu tartuntamäärä on kolmanneksi korkein päiväkohtaisten tapausten määrä Pirkanmaalla koskaan. Tällä viikolla Tays on raportoinut Pirkanmaalle tähän mennessä 384 uutta tartuntaa.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on todettu nyt kaikkiaan 13 534 koronavirustartuntaa.

Koronavirustapausten määrä oli marraskuussa selvästi korkeampi kuin muulloin syksyllä. Viime kuussa Pirkanmaalla varmistui yli 2 600 tartuntaa. Vielä lokakuussa tartuntoja oli noin 1 500 ja syyskuussa alle 1 200.

Fimlabista koronavirustestin tuloksen saa keskiviikkona keskimäärin kahdeksan tunnin kuluttua näytteenotosta. Tiistaina testin keskimääräinen vasteaika oli tunnin pidempi.

Lue lisää: Tampereella koronatestiin on nyt vaikea päästä oireisena, mutta kaupan pikatesti on oikotie – Näin teet sen oikealla tavalla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan Taysin erityisvastuualueella oli maanantaina sairaalahoidossa yhteensä 37 koronapotilasta. Heistä seitsemän oli tehohoidossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut