Diandran konsertissa ei kysytty koronapassia Aleksanterin kirkossa - Koronavirus - Aamulehti

Osallistujat hämmästyivät, kun täpötäydessä kirkkokonsertissa ei kysytty koronapassia Tampereella – Kysyimme, miksi näin toimittiin

Tampereen Aleksanterin kirkossa tiistai-iltana järjestettyyn Diandran konserttiin osallistuneilta ei kysytty koronapassia. Kysyimme Tampereen seurakunnilta, miksi näin toimittiin.

Diandran joulukonsertti täytti tiistaina Aleksanterin kirkon kuulijoista. Osa paikalla olleista ihmetteli, miksi tilaisuudessa ei kysytty koronapassia. Kysyimme asiaa seurakunnalta.

1.12.2021 7:23

Aamulehti

Tampereen Aleksanterin kirkossa järjestettiin tiistai-iltana laulaja Diandran joulukonsertti, jonka järjestelyt herättivät ihmetystä osassa kävijöitä.

Aamulehti sai konserttiin liittyen yhteydenottoja konserttiin osallistuneilta, jotka ihmettelivät, miksi kirkon ovella ei kysytty koronapassia. Kysyimme Tampereen seurakunnilta, mistä tapahtuneessa oli kyse. Seurakunta vuokrasi tilan konsertin käyttöön.

Lue lisää: Diandran joulukonsertti veti Aleksanterin kirkon ääriään myöten täyteen – katso laaja kuvakooste konsertista

Tampereen seurakuntien yhtymäjohtaja Tapani Rantala kertoo, että koronapassia ei kysytty tapahtumassa, sillä se ei ole tällä hetkellä lain mukaan mahdollista.

”Koronapassia voidaan kysyä laillisesti silloin, kun tilaisuuteen, sen väkimäärään tai tapahtuman sisältöön kohdistuu rajoituksia.”

Rantala sanoo, että rajoitukset kohdistuvat tällä hetkellä esimerkiksi yli sadan henkilön tilaisuuksiin, joihin liittyy yhteislaulua.

”Tästä johtuen olemmekin seurakunnilla päättäneet, että esimerkiksi Kauneimmat joululaulut -tapahtuma on sellainen, jossa koronapassi kysytään.”

Lue lisää: Voiko isoon tilaisuuteen osallistua huoletta, jos käytössä on koronapassi? Johtajaylilääkäri Juhani Sand vastaa: ”Kun on koronapassi, voi tapahtumaan lähtökohtaisesti mennä”

”Toivottu esitys koronanyrkiltä”

Rantala sanoo, että vaikka rajoitukset eivät ulottuneet tiistai-illan tapahtumaan, toivoo hän henkilökohtaisesti, että kaikki paikalla olleilla oli rokotesuoja, vaikka asiaa ei voitu tarkistaa.

”Pyyntönä ja toivomuksena on tällä hetkellä se, että rokottamattomat pysyvät kotona, sillä heidän oman turvallisuutensa ja terveytensä takia heidän ei pitäisi liikkua tällä hetkellä muiden ihmisten parissa.”

Rantala sanoo, että Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän aluehallintovirastolle tekemät ehdotukset uusista kokoontumisrajoituksista ovat tervetulleita.

”Nyt näyttää siltä, että käytännöt tulevat muuttumaan tämänhetkisistä siten, että jo hyvinkin pian yli 20 hengen tilaisuuksia ei saa järjestää sisätiloissa ilman koronapassia. Tämä on mielestäni erittäin tervetullut muutos tässä tautitilanteessa, jossa nyt olemme.”

Lue lisää: ”Ollaan lähellä tilannetta, jossa joudutaan rajoittamaan kiireettömiä leikkauksia” – Katso, miten koronanyrkki kertoi Pirkanmaan pahenevasta tautitilanteesta

Ainoastaan rokotettuna

Rantala sanoo, että voimassa olevat määräykset eivät tällä hetkellä mahdollista koronapassin kysymistä esimerkiksi jumalanpalveluksissa.

Rantala sanoo, että valtioneuvoston tiistaina tekemät linjaukset ovat kuitenkin sellaisia, että rajoitukset saatetaan ulottaa myös hengellisiin tilaisuuksiin kuten messuihin.

Rantala suosittelee kuitenkin jo nyt vahvasti, että jumalanpalveluksiin ja muihin seurakuntien tilaisuuksiin osallistuttaisiin ainoastaan rokotettuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut