Tampereen rokotusbussi vetää ihmisiä nyt pitkiin jonoihin - Koronavirus - Aamulehti

Rokotteet riittäisivät, mutta aika ei – Tampereen rokotusbussissa annetaan jonottajille parissa tunnissa yli sata koronarokotusta

Rokotusbussiin oli tiistaina Keskustorilla pitkä jono. Sairaanhoitaja Jaana Ihalainen kertoo, että ketään ei käännytetä pois siksi, että rokotteet loppuisivat kesken.

Emily Virkki sai bussissa sairaanhoitaja Minna-Leena Tuomiselta koronarokotuksen tiistaina ensimmäisten joukossa.

1.12.2021 5:30

Aamulehti

Rokotteita haetaan Tampereella nyt innokkaasti. Kaupunkia kiertävä rokotusbussi parkkeerasi Keskustorille toista kertaa tiistaina iltapäivällä.

Puoli tuntia myöhemmin jono jatkui jo melkein Sandbergin talolle saakka. Aamulehden jututtamat jonottajat kertoivat tulleensa juuri Keskustorille siksi, että sinne tuleminen on helppoa, ja koska bussi on siellä sopivaan aikaan.

”Kun tulimme ekan kerran Keskustorille niin mietimme, että kuka tänne tulee, mutta tämä olikin menestys”, sairaanhoitaja Jaana Ihalainen kertoo.

Hän kertoo, että eniten bussista haetaan toista rokoteannosta.

”Ja kasvavassa määrin ensimmäisiä, mikä on todella hyvä asia.”

Rokotusbussiin oli heti neljän jälkeen jonoa Joulutorille saakka. Puolen tunnin kuluttua jono ylettyi jo melkein Sandbergin talolle saakka.

Rokotusbussi on parkissa paikasta riippuen 2–3 tuntia kerrallaan. Siellä annetaan rokotus päivittäin nyt noin 130–140 ihmiselle. Ennen koronapassin laajempaa käyttöönottoa luku oli noin 60–80 rokoteannosta päivässä. Bussiin voi tulla rokotettavaksi asuinpaikasta riippumatta.

Lue lisää: Annettujen rokotteiden määrä kasvoi Tampereella viikossa noin 30 prosenttia, viikonloppuna ennätysmäärä rokotuksia – ”Seuraus koronapassin käyttöönotosta”

Rokotteet riittävät, aika ei

Rokotusbussi pysäköidään keskiviikkona Kaukajärven S-marketin pihaan, missä se on kello 16–18 välillä.

Eläkkeeltä töihin tullut sairaanhoitaja Jaana Ihalainen valmisteli rokotteita bussin keskiosassa.

Ihalainen kertoo, että noin puolivälissä arvioidaan, ehditäänkö kaikki jonoon saapuneet rokottaa. Jos kaikille ei ehditä antaa rokotetta, heille kerrotaan siitä hyvissä ajoin.

”Emme halua, että ihmiset jonottavat turhaan. He ovat olleet kiitollisia siitä, että olemme sanoneet ajoissa, jos emme ehdi rokottaa kaikkia. Emme kuitenkaan käännytä ketään pois siksi, että rokotteet eivät riittäisi.”

Ihalainen haluaa muistuttaa, että ensimmäisestä rokotuksesta on täytynyt kulua kuusi viikkoa, jotta toinen rokoteannos voidaan antaa.

Sairaanhoitaja Minna-Leena Tuominen antoi Irma Kiurulle kolmannen koronarokotteen.

Kolmannen rokotteen voi saada, kun toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta. Tällä hetkellä kolmanteen rokotukseen oikeutettuja ovat esimerkiksi yli 60-vuotiaat ja riskiryhmäläiset.

Jouluviikolla bussin toiminta lopetetaan, eikä jatkosuunnitelmia vielä ole.

”Pyrimme löytämään keinoja siihen, että tamperelaisten on helppo tulla rokotteelle. Tammikuussa emme voi pakkasen vuoksi jatkaa bussirokotuksia.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut