Koulujen muuttunut karanteenikäytäntö on herättänyt vanhemmissa huolta - Koronavirus - Aamulehti

Miksi Tampereen kouluissa on aiempaa vähemmän karanteeneja, vaikka korona­tartuntojen määrä on noussut? Tällainen koulujen käytäntö on nyt

Tampereen perusopetuksen oppilaista on tällä hetkellä karanteenissa tai eristyksessä joko tartunnan tai altistumisen takia 20 henkilöä.

Tampereen perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä sanoo, että lokakuussa lasten ja nuorten osalta päivitetyn koronastrategian karanteenikäytäntö on kerännyt jonkin verran palautetta vanhemmilta.

30.11.2021 6:00

Aamulehti

Koronatartuntojen määrät ovat nousseet marraskuussa selvästi. Tampereen kaupungin vastaava rehtori Ville Raatikainen sanoo, että Tampereen kouluissa koronatilanne on heikentyneeseen tilanteeseen nähden kuitenkin hyvä.

”Tällä hetkellä oppilaista 0,11 prosenttia on saanut tartunnan tai on karanteenissa altistumisen vuoksi, eli hyvin pienestä määrästä puhutaan.”

Raatikainen tarkentaa, että perusopetuksella on tällä hetkellä tiedossa 20 oppilasta, jotka ovat tartunnan tai altistumisen takia karanteenissa tai eristyksessä. Raatikainen sanoo, että luku vaihtelee päivittäin.

Marraskuun aikana Tampereen perusopetus on saanut sairaanhoitopiiriltä tiedon yhteensä noin 100 oppilaasta, jotka ovat olleet koulussa tartuttavuusaikana.

Huoltajat tyytymättömiä viestintään

Raatikaisen näkemyksen mukaan Tampereen kouluissa ollaan hyvin avoimia tartuntoja ja altistumisia koskevaan viestintään liittyen.

Tampereella käytäntö on, että aina kun tieto edellä mainitusta tilanteesta tulee, siitä lähtee tieto kaikille kyseisessä koulutalossa opiskelevien lasten huoltajille.

”Viestinnän kanssa ei ole samanlaista ongelmaa kuin esimerkiksi joissakin pääkaupunkiseudun alueen kouluissa, joista ei ole uutisoinnin mukaan aina lähtenyt tietoa asiasta. Meiltä tieto on aina lähtenyt.”

Lue lisää: Näin karanteeni­käytäntö muuttuu nyt Pirkanmaalla: Koulu-, päiväkoti- ja harrastus­kontakteja ei enää määrätä karanteeniin

Koronastrategiaa päivitettiin lokakuussa

Lasten ja nuorten osalta koronastrategiaa päivitettiin lokakuussa. Tuolloin päätettiin, että tartunnan saaneiden lasten koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei määrätä enää karanteeneihin. Syynä oli tartunnanjäljityksen kohdentaminen pitkäkestoisiin altistuksiin.

Sen vuoksi etäopetusjärjestelyjä ei enää tehdä samaan malliin.

Tampereen perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä sanoo, että käytäntö on kerännyt jonkin verran palautetta vanhemmilta.

”Koulusta ei saa antaa terveystietoja, jotka olisivat yksilöitävissä. Vanhemmille kuitenkin lähetetään viesti, jos koulussa on tartunta”, Järvelä sanoo.

Karanteeneja ei linjauksen muuttumisen jälkeen ole enää ollut samaan malliin kuin aiemmin. Se on herättänyt huolta vanhemmissa.

”Tyytymättömyys tulee tietysti siitä, että tilanne on epävarma”, Järvelä sanoo.

Järvelä korostaa, että kyseessä ei ole perusopetuksen linjaus, vaan linjaus on sairaanhoidon puolelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut