Pirkanmaalla on todettu viikonloppuna 385 uutta koronatartuntaa – sunnuntain tartuntamäärä lähentelee jo ennätystä - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu viikonloppuna 385 uutta koronatartuntaa – sunnuntain tartunta­määrä lähentelee jo ennätystä

Korontartunnat ovat lähteneet selvään nousuun Pirkanmaalla marraskuussa.

Tartuntamäärät ovat olleet kasvussa viime viikkoina. Tampereella testejä tehdään tällä hetkellä Nekalan näytteenottopisteellä.

29.11.2021 9:32

Aamulehti

Pirkanmaalla on viikonlopun aikana todettu 385 koronavirustartuntaa. Luvut ovat perjantailta, lauantailta ja sunnuntailta, sillä Tays kertoo viikonloppuisin todetut tartunnat kootusti maanantaisin.

Perjantaille raportoitiin 135 tartuntaa, lauantaille 94 tartuntaa ja sunnuntaille 156 tartuntaa.

Marraskuussa Pirkanmaalla on todettu ennätyksellisiä tartuntalukuja. Viime viikon perjantaina Tays raportoi koko pandemia-ajan toiseksi suurimman tartuntaluvun, 139. Sunnuntaina luku meni kuitenkin uusiksi, kun Tays raportoi 156 tartuntaa.

Pirkanmaan pandemia-ajan ennätys, 158, rikottiin sunnuntaina 14. marraskuuta.

Suuret tartuntamäärät ruuhkauttavat jäljitystä

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi perjantaina, että sen tartunnanjäljityksessä on ollut ruuhkaa suurten tartuntamäärien vuoksi. Viive on ollut noin 1–2 päivää.

Tays ohjeisti tuolloin, että jos saat positiivisen koronatestituloksen, sinun tulee jäädä kotiin eristykseen. Jos perheessä on muita infektio-oireisia, heidän tulee hakeutua koronatestiin.

Ne perheeseen kuuluvat henkilöt, jotka ovat rokottamattomia, osittain rokotettuja tai joiden toisesta rokoteannoksesta on alle viikko, jäävät kotiin karanteeniin. Täyden rokotesarjan saaneet oireettomat henkilöt voivat jatkaa arkeaan huolellisuutta noudattaen, Tays ohjeistaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut