Tamperelaiset ravintolat ottavat koronapassin käyttöön - Koronavirus - Aamulehti

Moni tamperelais­ravintola ottaa nyt korona­passin käyttöön, osa halusta ja toiset pakon edessä: ”Paikka pannaan muuten kuudelta kiinni, eikä meillä ole siihen varaa”

Ravintolarajoitukset kiristyvät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ilman koronapassia anniskelu loppuu ravintoloissa kello 17 ja ovet suljetaan kello 18. Suurin osa tamperelaisista ravintoloista on ilmoittanut ottavansa koronapassin käyttöön ainakin osittain. Nyt myös aiemmin passista kieltäytyneet joutuvat pyörtämään päänsä.

Monet ravintolat ottivat Tampereella koronapassin käyttöön jo viime viikolla. Sunnuntaina kiristyvät ravintolarajoitukset ohjaavat loppujakin ravintoloita koronapassin käyttöönottoon.

27.11.2021 19:20

Aamulehti

Ravintolarajoitukset kiristyvät Pirkanmaalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ilman koronapassia anniskeluravintoloiden mahdollisuudet toimia kaventuvat merkittävästi. Sunnuntaista lähtien anniskelu loppuu kello 17 ja ovet menevät säppiin kello 18, mikäli ravintola ei tarkasta asiakkaiden koronapasseja.

Saunaravintola Kuuma sekä Onni ja Leo ovat ilmoittaneet aiemmin Aamulehdelle, etteivät aio ottaa koronapassia ainakaan toistaiseksi käyttöön. Kuuman myyntipäällikön Hennariikka Rämön mukaan ravintola pystyi toimimaan tuolloin lähes normaalisti vallitsevien rajoitusten puitteissa.

Nyt tilanne on muuttunut kiristyneiden ravintolarajoituksien takia. Kuuman henkilökunta ei ehdi kommentoida asiaa kesken lauantai-illan kiireen. Vuoropäällikkö kuitenkin kertoo, että koronapassi otetaan käyttöön maanantaista lähtien, jotta ravintola saa olla auki iltamyöhään saakka.

Lue lisää: Osa tamperelaisista ravintoloista kysyy koronapassia jo lounaallakin, osa ei aio vaatia passia lainkaan – Näin ravintolaväki kommentoi: ” Ei vaadi mitään matematiikan tutkintoa”

”Pakko kysyä koronapassia”

Rautatienkadulla sijaitseva Onni ja Leo tarjoaa välimerellistä ruokaa. Ravintola ilmoitti aiemmin Aamulehdelle, ettei ota käyttöön koronapassia. Yrittäjäpariskunnan toinen puolisko Berkay Enver Yaman perustelee linjausta sillä, että Suomi on vapaa maa, jossa ketään ei voi pakottaa ottamaan rokotetta.

Nyt myös Onnin ja Leon on kuitenkin otettava koronapassi käyttöön tai ravintolan toiminta muuttuisi käytännössä mahdottomaksi. ”Meillä ei ole varaa siihen, että ravintola menee kiinni kuudelta. Se ei riitä. Kuka maksaisi silloin kulumme ja vuokramme?” ravintoloitsija sanoo lauantaina.

Koronapassi

Euroopan unionin koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta tai saada paperisena.

Koronapassin voi saada, jos on

1. Todistus koronarokotuksesta,

2. alle 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos tai

3. enintään 6 kuukautta aiemmin sairastettu ja todettu koronatauti.

Voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Koronapassin avulla toimijat ravintola-, tapahtuma-, liikunta- ja kulttuuri- sekä viihdealalla voivat jatkaa toimintaansa normaalisti rajoituksista huolimatta.

”Siinä se ongelma on. Jos emme pyydä asiakkaalta koronapassia, paikka pistetään kiinni. Pakko kysyä koronapassia”, hän jatkaa.

Tavallisesti Onni ja Leo on auki perjantaisin ja lauantaisin puoleenyöhön, arkisin yhdeksään. Sunnuntaisin ravintola on suljettu. Onni ja Leo alkaa pyytää koronapassia siis maanantaista lähtien.

Lue lisää: Ravintolarajoitukset kiristyvät Pirkanmaalla ensi yönä – jatkossa anniskelun tulee loppua ilman koronapassia jo kello 17

Yli sata ravintolaa mukana

Monet tamperelaisravintolat ovat ilmoittaneet jo aiemmin koronapassin käyttöönotosta.

Tamperelainen ravintolajätti Noho Partners ilmoitti esimerkiksi torstaina, että se ottaa sunnuntaina koronapassin käyttöön kaikissa koronapandemian leviämisalueilla toimivissa ravintoloissaan. Käytännössä yhtiö ottaa koronapassin käyttöön yli sadassa ravintolassaan, joista osa sijaitsee Pirkanmaalla.

Useissa Nohon viihderavintoloissa ja yökerhoissa koronapassi on ollut käytössä lokakuun puolivälistä asti. Yhtiön mukaan sillä on positiivisia kokemuksia koronapassin käytöstä myös Tanskassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut