Voiko isoon tilaisuuteen osallistua huoletta, jos käytössä on koronapassi? Johtajaylilääkäri Juhani Sand vastaa: ”Kun on koronapassi, voi tapahtumaan lähtökohtaisesti mennä”

Kauneimmat joululaulut kuulee ja useimpiin iltaravintoloihin pääsee koronapassia näyttämällä. Samaan aikaan joitain tapahtumia on peruttu. Tampereen seurakuntien yhtymäjohtaja Tapani Rantala kertoo, miten Kauneimpien joululaulujen valmistelu etenee. Johtajaylilääkäri Juhani Sand vastaa kysymyksiin koronapassista.

Jesse Markin villitsi yleisön Lost in Music -tapahtumassa Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella lokakuun alussa. Moni pohtii isoihin tapahtumiin osallistumista pikkujoulukauden kynnyksellä.

26.11.2021 6:00 | Päivitetty 26.11.2021 15:33

Aamulehti

Tampereen seurakunnat tarkistaa tänä vuonna osallistujilta koronapassit Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa, jotka ovat perinteisesti olleet suosittuja.

”On hienoa, että Kauneimmat joululaulut pystytään toteuttamaan nimenomaan koronapassin avulla”, kertoo Tampereen seurakuntien yhtymäjohtaja Tapani Rantala.

Mitä?

Kokoontumisrajoitukset

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja Punkalaitumella astuvat keskiviikkona 24. marraskuuta voimaan uudet kokoontumisrajoitukset.

Keskiviikosta alkaen ovat olleet kiellettyjä sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata henkilöä ja joiden katsomoissa kaikilla ei ole määrättyjä istumapaikkoja tai joissa on yhteislaulua.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille.

Koronapassiksi riittää yksi koronatodistukseen sisältyvästä kolmesta todistuksesta: todistus täydestä rokotesarjasta, alle 72 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta tai enintään kuusi kuukautta aiemmin sairastetusta ja PCR-testillä varmistetusta koronataudista.

Koronatodistuksen voi ladata Omakannasta tai saada paperisena versiona terveydenhuollosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut