Linnan juhlat on peruttu heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi - Koronavirus - Aamulehti

Linnan juhlat on peruttu heikentyneen korona­virus­tilanteen vuoksi – yhtenä syynä koronapassiin liittyvä ”aukko”

Presidentin kansliasta tullutta viestissä pahoitellaan laissa olevaa ”aukkoa”, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia.

Punainen matto rullataan pois kättelyiden päätyttyä Linnan juhlissa Helsingissä itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2019.

25.11. 13:35 | Päivitetty 25.11. 17:15

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto on peruttu heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi.

”Koronavirustilanne on heikentynyt Suomessa nopeasti. Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen”, kertoi presidentti Sauli Niinistö presidentin kanslian välittämässä lausunnossa.

Lausunnon mukaan koronatilanteen huonontumisen lisäksi syy juhlien peruuntumiseen on se, ettei koronapassia voi käyttää riittävän hyvin. Nykyisen lain mukaan sitä voi vaatia vain siinä tapauksessa, että voimassa on joitakin rajoituksia. Koronapassin avulla voi siis esimerkiksi pitää pidempään auki ravintolaa tilanteessa, jossa aukioloaikoja on rajoitettu.

Lue lisää: Ei pukuloistoa eikä ehkä kättelyäkään – Näin Linnan itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään toisena poikkeusvuotena

”Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on”, lausunnossa todetaan.

Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on peruttu terveysturvallisuussyistä. Heille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa.

Presidentin kansliasta lähetetään kaikille tämän vuoden juhliin kutsutuille henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

”Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta.”

Linnan juhlat oli määrä tänä vuonna järjestää huomattavasti suppeammalle kutsuvierasjoukolle kuin aikaisempina vuosina.

Vieraita oli tarkoitus kutsua enintään 200. Presidentti Sauli Niinistö kertoi viime viikolla, että juhliin aiottiin kutsua erityisesti terveydenhuollon ammattilaisia, vapaaehtoistyöntekijöitä sekä joitakin kulttuurin ja urheilun edustajia. Lähes kaikki vieraat olisivat olleet ensikertalaisia.

Kaikki tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut saavat Niinistön mukaan kutsun ensi vuonna järjestettävälle juhlavastaanotolle.

Päivitys 25.11.2021 kello 17.14: Juttuun on päivitetty, että tänä vuonna kutsutut saavat kutsun myös ensi vuonna ja että lähes kaikki ovat ensikertalaisia.

Korjaus 25.11.2021 kello 21.14: Asiasta ei kertonut tasavallan presidentin kanslia, vaan kanslia välitti presidentti Sauli Niinistön lausunnon asiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut