Tampere-talon ovelle syntyi satojen ihmisten jono koronapassin takia - Koronavirus - Aamulehti

Tampere-talon ovelle syntyi satojen ihmisten jono koronapassin takia – konserttien alku myöhästyi

Konsertit alkoivat vain hiukan myöhässä, sillä Tampere-talo keksi nopean keinon purkaa jonot.

Koronapassi otettiin Pirkanmaalla käyttöön viime keskiviikkona 17. marraskuuta. Jo ennen sitä Tampere-talon pääaulassa oli isojen tilaisuuksien aikana tutustumispiste, jossa yleisö sai kokeilla koronapassin käyttöä.

20.11. 16:22

Aamulehti

Tampere-talon oville muodostui lauantaina iltapäivällä satojen ihmisten jono, minkä vuoksi Tampere-talossa olleet kaksi tapahtumaa pääsivät alkamaan myöhässä.

Ihmisten pääsyä sisälle hidasti koronapassien tarkistaminen. Tampere-talon tuotantosuunnittelija Jukka Tallgren sanoo, että koronapasseja oli tarkistamassa kymmenen henkeä Tampere-talosta. ”Olimme kyllä varautuneet koronapassien tuomaan viivästykseen, mutta asiassa ollaan uuden äärellä. Ihmisiltä kuluu vielä aikaa, kun he hakevat koronapassin esiin.”

Tallgren kertoo, että Tampere-talo ratkaisi ongelman ja purki jonon niin, että vaatenaulakko ohitettiin ja ihmisten annettiin viedä ulkovaatteet saliin mukanaan.

Näin saat koronapassin käyttöön

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus. Voit ladata sen Omakannasta tai saada paperilla terveydenhuollosta.

Koronapassiksi kelpaa joku näistä kolmesta todistuksesta: todistus siitä, että olet ottanut täyden rokotussarjan, alle 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos tai korkeintaan kuusi kuukautta aiemmin sairastettu ja virallisella testillä varmistettu koronatauti.

Koronapassin saavat myös sellaiset henkilöt, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet sen lisäksi 1. rokotteen. Rokotepassi on voimassa, kun rokotuksesta on kulunut vähintään seitsemän päivää.

Toisena syynä jonojen syntyyn oli se, että Tampere-talossa alkoi kaksi tapahtumaa samaan aikaan kello 15. Alkamassa oli Lord of the Rings –konsertti, joka oli myyty lisäkatsomoa myöten täyteen eli yleisöä oli tulossa 1 900 henkeä. Toisena tapahtumana Tampere-talossa vietettiin lauantaina valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien yleisöpäivää Musiikki soi, jonka kello 15 alkaneeseen konserttiin osallistui Tallgrenin mukaan 500–600 lasta ja heidän huoltajiaan.

Lue lisää: Kuvagalleria: Behm ihastutti räntäsateisessa säässä Tampereella perjantai-iltana – Katso tunnelmat Pakkahuoneen keikalta

Konsertit pääsivät alkamaan Tallgrenin mukaan kymmenisen minuuttia myöhässä.

”Ihan ymmärtäväisesti ihmiset suhtautuivat”, hän sanoo.

Tampere-talo otti koronapassin käyttöön viime keskiviikkona 17. marraskuuta. Passin voi näyttää puhelimestaan tai paperitulosteesta, josta se luetaan kännykällä tai lukulaitteella.

Oikaisu 21.11.2021 kello 16.25: Täsmennetty jutun faktaan, että koronapassin saavat myös sellaiset henkilöt, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet sen lisäksi 1. rokotteen. Faktassa kerrottiin alun perin virheellisesti, että pelkästään yksi koronarokote oikeuttaisi koronapassiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut