THL ehdottaa kolmansien rokotusten laajentamista - Koronavirus - Aamulehti

THL ehdottaa kolmansien rokotusten laajentamista – vuorossa voisivat olla riskiryhmäläisten hoitajat ja muu sote-henkilöstö

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa kolmansien koronarokotusten laajentamista. Näin rokottaminen sujui Tampereella kesäkuussa 2021.

18.11. 21:34

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ehdottaa, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan vakavan koronainfektion riskissä olevia potilaita tai asiakkaita hoitaville.

Lisäksi THL ehdottaa kolmansien rokoteannosten antamista paikallisen harkinnan mukaan muulle sote-henkilöstölle sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö arvioivat, tarvitaanko asiassa asetusmuutosta.

Kolmannet rokoteannokset sote-henkilöstöllä suojelevat THL:n mukaan riskipotilaita.

”Sote-henkilöstön lievät ja oireettomatkin infektiot voivat aiheuttaa tartuntavaaran heidän hoitamilleen vakavan koronan riskipotilaille”, sanotaan THL:n tiedotteessa.

Terveydenhuollon kantokyvyn kannalta on THL:n mukaan huomioitava se, että lieväoireisetkin infektiot voivat aiheuttaa henkilökunnan poissaoloja.

Lue lisää: Satakunnassa 12 koronaan kuollutta kahdessa viikossa – Infektioylilääkäriltä tiukka kannanotto vanhuksia hoitaville: ”On syytä harkita alan vaihtoa, jos rokotetta ei ota”

Suomessa rokotteita riittää

THL:n mukaan koronarokotteita Suomessa riittää hyvin, ja kolmannet rokotukset voidaan toteuttaa sote-ammattilaisille ja THL:n aiemmin määrittelemille ryhmille.

Kolmansien rokoteannosten antaminen ei myöskään estä vielä rokottamattomia saamasta ensimmäisiä ja toisia annoksia.

”Jos koronarokotusta ei ole vielä hakenut, se kannattaa yhä tehdä. Rokotus on paras suoja vakavaa koronatautia vastaan”, tiedotteessa sanotaan.

Muun väestön osalta kolmansien koronarokoteannosten tarpeen arviointi on kesken ja saataneen THL:n mukaan valmiiksi parin viikon kuluessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut