Pirkanmaalla on todettu 131 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 131 uutta koronavirustartuntaa – Epidemian ajan toiseksi korkein päivälukema

Yhteensä Pirkanmaalla on todettu epidemian alusta alkaen 11 919 tartuntaa.

Näin koronatesti analysoidaan Fimlabissa.

17.11. 10:12 | Päivitetty 17.11. 10:24

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 131 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) keskiviikkona. Tartunnat on todettu tiistaina.

Yhteensä Pirkanmaalla on todettu epidemian alusta alkaen 11 919 tartuntaa.

Tiistaina Tays kertoi 27 uudesta tartunnasta. Maanantaina kerrottiin viikonlopun ajan tartunnoista. Perjantailta, lauantailta ja sunnuntailta oli yhteensä 292 uutta koronavirustartuntaa.

Perjantaina tartuntoja oli 83, lauantaina 158 ja sunnuntaina 51. Lauantaina Pirkanmaalla todettujen tartuntojen määrä oli tähän mennessä korkein päiväkohtainen lukema koko epidemian aikana. Kolmanneksi suurin tartuntamäärä, eli 112 tartuntaa, kerrottiin 30.7.2021.

Toinen koronakuolema Männistössä

Tampereella Männistön palvelukodissa on menehtynyt koronaan toinen asukas, kertoi Tampereen kaupunki keskiviikkona.

Palvelukodin koronaepidemia näyttää rauhoittumisen merkkejä. Männistössä on neljä ryhmäkotia, joista kolmessa on jo voitu purkaa karanteeneja. Yhdessä ryhmäkodissa tilanne jatkuu huonompana.

Maanantaina 15. marraskuuta tehdyissä seulontatesteissä ei todettu uusia koronatartuntoja asukkailla. Yhdeltä työntekijältä on löytynyt uusi tartunta.

Laajoja seulontoja ei enää tehdä palvelukodin asukkaille ja henkilöstölle, mutta heidän vointiaan seurataan tarkasti ja näytteitä otetaan heti, jos oireet ja tilanne sitä vaativat.

Palvelukoti Männistössä on osittainen vierailukielto.

Lisää rajoituksia Pirkanmaalle

Pirkanmaalla otetaan käyttöön uusia ravintolarajoituksia keskiviikkona. Jatkossa ravintoloiden tulee sulkea ovensa ja lopettaa anniskelu nykyistä aiemmin, jos käytössä ei ole koronapassia.

Lue lisää: Rajoitukset kiristyvät Pirkanmaalla: Nämä ravintola­rajoitukset tulevat keskiviikkona voimaan, jos käytössä ei ole koronapassia

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kertoi tiistaina valmistelevansa Pirkanmaalle myös muita rajoituksia. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) johtajaylilääkäri Juhani Sand kuvaili Pirkanmaan koronavirustilannetta yhä vaikeaksi. Joiltain osin tilanne on mennyt hänen mukaansa jopa huonompaan suuntaan. Erityisesti uusien tartuntojen määrä oli viime viikolla poikkeuksellisen korkea.

Lue lisää: Koronanyrkki haluaa Pirkanmaalle rajoituksia suuriin konsertteihin ja urheilu­tapahtumiin – ”Vasta viime käden keinona olisi lasten harrastuksiin puuttuminen”

Lue lisää: Koronapassi tulee nyt myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Päivitys 17.11.2021 kello 10.19: Lisätty tieto Männistön palvelukodin koronakuolemasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut