Koronanyrkki esittää Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksia - Koronavirus - Aamulehti

Koronanyrkki esittää Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksia – rokottamattomien riski joutua tehohoitoon lähes 20-kertainen rokotettuihin verrattuna

Positiivisten koronatestitulosten osuus on noussut yli 10 prosenttiin. Tartunnat ovat lisääntyneet kaikissa alle 60-vuotiaiden ikäryhmissä.

Tampereen koronanäytteenotto keskitettiin maanantaista lähtien Nekalan pisteeseen, kun Hakametsän näytteenottopiste suljettiin.

16.11. 15:11

Aamulehti

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin korkean riskin yleisötilaisuuksiin.

Tartuntatautilain 58 pykälän mukaisesti tehtävä rajoitusesitys tarkoittaisi toteutuessaan, että korkean riskin tilaisuuksia ilman nimettyä istumispaikkaa voisi järjestää vain koronapassin avulla, pandemiaohjausryhmä tiedottaa.

Koronapassin käyttö olisi vaihtoehto rajoitusten noudattamiselle samalla tavoin kuin valtioneuvoston Pirkanmaalle asettamissa ravintolarajoituksissa. Valtioneuvoston uusien ravintolarajoitusten mukaan ravintolat voivat Pirkanmaalla olla auki kello yhteen ja alkoholin tarjoilu on lopetettava puoliltaöin.

Lue lisää: Rajoitukset kiristyvät Pirkanmaalla: Nämä ravintola­rajoitukset tulevat keskiviikkona voimaan, jos käytössä ei ole koronapassia

Lue lisää: Koronapassi tulee nyt myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Positiivisia tuloksia yli 10 prosenttia

Pirkanmaalla sairaalahoidon kuormitus on pysynyt koronanyrkin mukaan viime viikkojen tasolla. Tartuntoja oli viime viikon aikana noin sata enemmän kuin edellisviikolla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronan ilmaantuvuus on nyt 186 tapausta 100 000 asukasta kohden kuluneen kahden viikon ajalta. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viikon ajalta 10,3 prosenttia. Testaus on suunnattu erityisesti rokottamattomiin henkilöihin.

”Nyt alamme olla aika lähellä kuluneen kesän pandemiahuippua. Joudumme siksi valmistelemaan rajoituksia myös korkean riskin tilaisuuksiin”, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Rokottamattomilla 10-kertainen riski joutua sairaalahoitoon

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 572 uutta koronatapausta. Tartunnan lähde saatiin selville 62 prosentissa tapauksista. Tartunnat ovat lisääntyneet kaikissa alle 60-vuotiaiden ikäryhmissä. Pirkanmaan tartuntojen kokonaisuus muodostuu pienistä ketjuista eri puolilla sairaanhoitopiiriä.

Kaksi rokoteannosta Pirkanmaalla on saanut nyt 80,8 prosenttia yli 12-vuotiaista. Rokottamattomilla on noin kymmenkertainen riski joutua sairaalahoitoon. Rokottamattomien tehohoidon riski on liki 20-kertainen rokottamattomiin verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut