Ensimmäisten ja toisten koronarokotusten eteneminen hidastunut selvästi - Koronavirus - Aamulehti

Ensimmäisten ja toisten koronarokotusten eteneminen hidastunut selvästi – tartuntatilanne on pahentunut lähes koko maassa

Viime viikolla koronatapauksia todettiin noin 5 100, kun kolmella edeltävällä viikolla tapauksia oli noin 3 700–4 200 viikossa.

Johtaja Pasi Pohjola, johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä (oik.) sosiaali- ja terveysministeriön STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronaviruksen tilannekatsauksessa Helsingissä 11. marraskuuta 2021.

11.11. 9:35 | Päivitetty 11.11. 13:38

Ensimmäisten ja toisten koronarokotusten eteneminen on hidastunut selvästi, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja THL:n tilannekatsauksessa.

Näytimme tilaisuuden suorana lähetyksenä.

Kuluneen viikon aikana annokset ovat vähentyneet siten, että ensimmäisiä rokoteannoksia on annettu 35 prosenttia vähemmän ja toisia annoksia lähes 40 prosenttia vähemmän kuin edellisellä täydellä viikolla.

Kahden rokotuksen 80 prosentin kattavuus 12 vuotta täyttäneillä saavutettiin eilen. Yhden rokoteannoksen on saanut 86 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Koronavirustartuntojen määrä selvässä nousussa

Uusien koronatartuntojen ilmaantuvuus on kasvanut viimeisen kahden viikon aikana noin 26 prosenttia edeltäneestä kahdesta viikosta, kertovat STM ja THL.

Tartuntatilanteen kerrottiin heikentyneen koko maassa.

Edellisen kahden viikon aikana on todettu 167 uutta koronavirustartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kun edeltävällä kahdella viikolla vastaava luku oli 133. Viime viikolla koronatapauksia todettiin noin 5 100, kun kolmella edeltävällä viikolla tapauksia oli noin 3 700–4 200 viikossa.

Sairaalahoidon tarve todennäköisesti kasvaa

STM:n johtavan asiantuntijan Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan erikoissairaanhoidon tarve voi kasvaa lähiviikkoina, koska se kasvaa viiveellä suhteessa tartuntoihin.

”Sairaalahoidon tarpeessa ei ole odotettavissa laskua”, sanoi Voipio-Pulkki tilannekatsauksessa.

Hänen mukaansa sairaalahoidon kuormitus on jakaantunut aiempaa tasaisemmin koko maahan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut