Pirkanmaan koronaluvut 11.11. - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 69 uutta koronavirustartuntaa

Yhteensä koko pandemia-aikana Pirkanmaalla on todettu 11 395 tartuntaa.

Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa olevien määrä on noussut tällä viikolla kahdella.

11.11. 9:34

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 69 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) torstaina. Tartunnat ovat keskiviikolta.

Yhteensä epidemian alusta alkaen Pirkanmaalla on todettu 11 395 koronavirustartuntaa.

Tays kertoi viime viikon ajalta yhteensä 452 uudesta tartunnasta. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kertoi tiistaina, että suurin osa tartunnoista tulee edelleen perhepiirissä ja ystävien kesken. Maanantaina todettiin 48 tartuntaa ja tiistaina 90.

Tays ei enää tiedota Fimlabissa tehtyjen koronatestien määristä, koska testausta on suunnattu nyt kohderyhmille, joilla on aiempaa todennäköisemmin positiivinen koronatestitulos. Testimäärät eivät ole vertailukelpoisia aiemmin julkaistuihin lukuihin, eivätkä myöskään ilmaantuvuusluvut eivät ole vertailukelpoisia aikaan, jolloin testiin ohjattiin matalalla kynnyksellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen perusteella Taysin erityisvastuualueella on tällä hetkellä hoidettavana 47 koronapotilasta. Tiedot päivittyivät torstaina.

Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi myös Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Ravintolarajoituksia harkitaan Pirkanmaalle

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kertoi tiistaina alueen siirtymisestä jälleen leviämisvaiheeseen. Koronanyrkki kertoo valmistelevansa mahdollisten rajoitusten käyttöön ottamista Pirkanmaan alueella.

Lue lisää: Pahentunut koronatilanne on tuomassa Pirkanmaalle rajoituksia: ”Huolestuttavat merkit ovat näkyvissä” – avaamme, mitä nyt pohditaan ja millä aikataululla

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona, että hybridistrategian uudistettu toimintasuunnitelma otetaan käyttöön täysimääräisesti maanantaina. Uusi strategia korostaa paikallisia ja kohdennettuja toimia epidemian hoidossa.

Lue lisää: Marin: Nykyiset ravintola­rajoitukset pidetään voimassa – maanantaina arvioidaan, otetaanko niitä käyttöön uusilla alueilla

Ravintolarajoitukset pidetään voimassa nykyisenlaisina ja maanantaina arvioidaan, otetaanko ravintolarajoituksia käyttöön uusilla alueilla, kuten mahdollisesti Pirkanmaalla. Tällä hetkellä Pirkanmaalla ei ole voimassa ravintolarajoituksia. Rajoituksista voi poiketa koronapassilla.

Leviämisvaiheen rajoitukset

Ravitsemisliikkeet voivat olla auki klo 05–01. Aukiolojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä.

Anniskelu on sallittu klo 09–00. Aluehallintoviraston luvalla anniskelun voi aloittaa klo 7 majoituspalvelun aamiaistarjoilun yhteydessä.

Ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia (sisätiloissa) ja anniskeluravintoloissa 50 prosenttia asiakaspaikoista (sisä- ja ulkotiloissa).

Sisätiloissa asiakkaalla on oltava oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat voimassa tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa, Uudellamaalla sekä Varsinais-Suomessa.

Lähde: Valtioneuvosto

Jo nyt suosituksia

Pirkanmaan nyrkki suosittelee jo nyt, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin, kuten sisätiloissa tapahtuviin isoihin yleisötapahtumiin, joissa ei ole yksilöityjä istumapaikkoja. Rokottamattomien henkilöiden ei tulisi myöskään mennä anniskeluravintoloihin.

Koronanyrkki antoi tiistaina myös vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet. Koulujen maskilinjausta ei nyt muuteta. Työpaikoille suositellaan edelleen etätyötä hybridimallissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut