Pirkanmaan koronavirustartunnat 3.11.2021 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 89 uutta koronavirustartuntaa – korkein päiväkohtainen lukema lähes kolmeen kuukauteen

Yhteensä koko pandemia-aikana Pirkanmaalla on todettu 10 875 tartuntaa.

Kätilöopiskelija Camilla Tammi otti syyskuussa näytettä Fimlabin drive-in-koronanäytteenottopisteellä Hakametsän jäähallin parkkipaikalla Tampereella.

3.11. 9:11

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 89 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) keskiviikkona. Tartunnat ovat tiistailta.

Edellisen kerran Pirkanmaalla on todettu yhtä suuri päiväkohtainen uusien tartuntojen määrä 7. elokuuta.

Yhteensä epidemian alusta alkaen Pirkanmaalla on todettu 10 875 koronavirustartuntaa.

Tays ei enää tiedota Fimlabissa tehtyjen koronatestien määristä päivittäin, koska testausta on suunnattu nyt kohderyhmille, joilla on aiempaa todennäköisemmin positiivinen koronatestitulos.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki ilmaisi tiistaina huolensa rokottamattomista aikuisista ja heidän riskistään saada vakava koronatauti.

Viime viikolla todettiin 345 uutta koronatartuntaa. Tartunnan lähde selvisi varmuudella 53 prosentissa tapauksista. Eniten tartuntoja oli 20–39-vuotiailla, jotka olivat tartunnan saadessaan rokottamattomia.

Edellisen kahden viikon aikana koronaviruksen ilmaantuvuus on 118 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti. Positiivisten testien osuus Fimlabissa tehdyistä testeistä oli 8,3 prosenttia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen perusteella Taysin erityisvastuualueella on tällä hetkellä hoidettavana 42 koronapotilasta. Tiedot päivittyivät maanantaina.

Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi myös Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut