Tampere alkaa antaa kolmansia koronarokotteita 60 vuotta täyttäneille – Nämä ihmisryhmät saavat rokotteen ensimmäiseksi - Koronavirus - Aamulehti

Tampere alkaa antaa kolmansia koronarokotteita 60 vuotta täyttäneille – Nämä ihmisryhmät saavat rokotteen ensimmäiseksi

Toisesta rokotteesta pitää olla kulunut kuusi kuukautta ennen kuin ajan voi varata.

Tampere alkaa antaa kolmansia koronarokotteita. Kuva on otettu 12. huhtikuuta Ratinassa. Kuvassa rokotusta antamassa oli Virva Iisala ja rokotuksen sai Erkki Karimäki.

20.10. 16:29

Aamulehti

Tampereen kaupunki ilmoitti keskiviikkona aloittavansa kolmannen koronarokotuskierroksen.

Rokotusten antaminen kaikille 60 vuotta täyttäneille alkaa, kun heidän toisesta annoksestaan on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Kolmannen rokotteen saavat myös laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2. Myös näissä ryhmissä toisen ja kolmannen rokotteen välin tulee olla vähintään kuusi kuukautta.

Osa on jo saanut rokotteen

Jo aiemmin on Tampereella aloitettu kolmannen koronarokotteen antaminen niille, jotka alkuvuonna 2021 saivat kaksi ensimmäistä rokotustaan alle kuuden viikon annosvälillä. Tähän ryhmään kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä. Aiemmin aloitettiin myös kolmannen koronarokotteen antaminen yli 12-vuotialle, jotka ovat taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia.

Ei vielä alle 30-vuotiaille miehille

Kolmannella annoksella vahvistetaan ja pidennetään kahden annoksen antamaa suojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, ja jotka ovat saaneet rokotteensa nykyistä lyhyemmällä korkeintaan 6 viikon annosvälillä. Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä anneta alle 30-vuotiaille miehille, koska THL odottaa lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä.

Määräajan pitää täyttyä

Rokotusajan kolmanteen rokotukseen voi varata vasta kun toisesta rokotteesta on kulunut kuusi kuukautta. Toisen rokoteannoksen antamisajan voi tarkistaa Omakannasta osoitteesta kanta.fi. Rokotuspaikalla asia varmistetaan eikä rokotetta anneta mikäli 6 kuukauden aika ei täyty.

Ensisijaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos. Tarvittaessa kolmas annos voi kuitenkin olla myös toista valmistetta. MRNA-rokotteista on saatavilla Modernan Spikevax-rokotetta ja Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Näin ajan voi varata

Kolmannen rokotteen saa ajanvarauksella kaupungin terveysasemilta. Terveysasemalle ajan voi varata verkosta osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Kolmannen rokoteannoksen saa myös ilman ajanvarausta lokakuun ajan eri puolilla kaupunkia kiertävästä rokotusbussista. Rokotusbussi pysähtyy eri päivinä kauppakeskusten, yliopistokampusten sekä Hakametsän jäähallinkin pihaan.

Terveysasemien ja rokotusbussin lisäksi koronarokotteen ensimmäisen, toisen ja kolmannen annoksen saa ilman ajanvarausta pop up -rokotuspisteistä Hervannan Duosta, Koskikeskuksesta sekä Hatanpään terveysasemalta.

He saavat kolmannen rokotteen

Kolmas rokoteannos annetaan seuraaville ryhmille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:

60 vuotta täyttäneille.

Laitoksissa ja hoivakodeissa asuville ja riskiryhmiin kuuluville iästä riippumatta.

12 vuotta täyttäneille, jotka ovat taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia.

Henkilöille, jotka alkuvuonna 2021 saivat kaksi ensimmäistä rokotustaan alle kuuden viikon annosvälillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut