Kolme neljästä pirkanmaalaisesta on saanut kaksi koronarokotetta - Koronavirus - Aamulehti

Jätevedet kertovat, että koronavirusta on yhä runsaasti Pirkanmaalla – kolme neljästä rokoteikäisestä on saanut kaksi koronarokotetta

Pirkanmaan koronavirustilanne on paljolti edeltävän viikon kaltainen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä koronaviruksen jäljityksestä vastaa Tampereen yliopistollinen sairaala Tays.

19.10. 11:26

Aamulehti

Pirkanmaan koronavirustilanteessa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta viime viikosta, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki.

Pandemiaohjausryhmä pitää joka toinen viikko tiedotustilaisuuden alueen koronavirustilanteesta. Tällä viikolla koronanyrkki päivittää viikon tiedot lyhyellä tiedotteella.

Pirkanmaalla oli viime viikolla sairaalahoidossa keskimäärin toistakymmentä potilasta koronaviruksen aiheuttaman taudin takia. Myös tartuntoja todettiin lähes saman verran kuin edeltävällä seurantaviikolla, eli 367 tapausta.

Eniten tartuntoja oli 10–29-vuotiaiden ikäryhmissä.

”Jätevesitutkimuksista Tampereen Viinikanlahden jätevesipuhdistamolta otetuista näytteistä löytyy koronavirusta edelleen runsaasti”, pandemiaohjausryhmä kertoo.

Kolme neljästä saanut kaksi rokotetta

Tällä hetkellä Pirkanmaalla yhden rokotuksen saaneita on 85,3 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Luku on noussut edellisestä viikosta 0,6 prosenttia.

Kaksi koronarokotusta on tähän saakka saanut kolme neljäsosaa eli 75 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Heidän määränsä on noussut 1,9 prosenttia.

12–15-vuotiaista molemmat rokotteet on ehtinyt saada 23,4 prosenttia ja 16–19-vuotiaista 53,1 prosenttia. Yli 80 prosentin suoja on toteutunut yli 45-vuotiaissa pirkanmaalaisissa.

Ilmaantuvuus muun Suomen tasolla

Koronaviruksen ilmaantuvuus on pitkälti muun Suomen tasoa, eli viikossa 139 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. Positiivisten positiivisten testitulosten prosenttiosuus on 7,5 prosenttia Fimlabissa testatuista, eli samaa luokkaa kuin viime viikolla.

Testiin ohjattavien kriteerit ovat tarkentuneet syksyn aikana, minkä vuoksi testattujen joukosta löytyy nyt enemmän positiivisia tartuntoja kuin aiemmin. Testejä ottavat Fimlabin lisäksi myös yksityiset toimijat, mutta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ei saa näiltä testien kokonaismääriä.

Oikaisu 19.10.2021 kello 11.33: Eniten tartuntoja oli oli 10–29-vuotiaiden ikäryhmissä, ei 10–19-vuotiaiden ikäryhmissä, kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut