Taysin infektiolääkäri julkaisi hätähuudon somessa - Koronavirus - Aamulehti

Taysin infektiolääkäri julkaisi hätähuudon somessa, kun teho-osastot täyttyvät rokottamattomista : ”Hetken näytti siltä, että nyt pääsemme niskan päälle”

Taysin infektiolääkärin Reetta Huttusen mukaan koronavirus kiertää nyt rokottamattomien keskuudessa, mikä kuormittaa sairaaloita ja teho-osastoja kohtuuttomasti. Myös muut kuin koronapotilaat pitää hoitaa.

Taysin infektioyksikön apulaisylilääkäri, infektiolääkäri Reetta Huttunen.

10.10. 16:47

Aamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin päivystävä infektiolääkäri Reetta Huttunen julkaisi lauantai-iltana sosiaalisessa mediassa hätähuudon koronatilanteesta, joka pahenee erityisesti rokottamattomien parissa.

”Minä ja kollegani näemme näitä potilaita taas kerran kiihtyvällä tahdilla sairaaloissamme ja teho-osastoilla. Se, mitä lehdissä on kerrottu, on totta, tauti jyllää rokottamattomien keskuudessa”, Huttunen kirjoittaa avoimessa Facebook-päivityksessään.

Huttunen toteaa, että tauti on edelleen vakava. Koronainfektio johtaa pahimmillaan erittäin vaikeaan hapenpuutteeseen ja keuhkojen toimintahäiriöön

”Myös nuoret aikuiset sairastuvat ajoittain pahoin, vaikka muita sairauksia ei olisi. Et voi kuitenkaan etukäteen tietää, oletko onnekas vai et.”

”Melkein juhlittiin”

Huttunen kirjoittaa, että tästä huolimatta Suomessa on edelleen joukko ihmisiä, erityisesti nuoria aikuisia, jotka eivät joko katso hyötyvänsä rokotteesta, pelkäävät sen ottamista tai eivät saa aikaiseksi hakea sitä.

”Hetken näytti siltä, että nyt pääsemme niskan päälle. Melkein juhlittiin. Nyt ei enää näytä hyvältä.”

Huttusen mukaan se johtuu erityisesti siitä, että osa väestöstä ei ole hakenut vielä ensimmäistäkään rokotetta. Samaan aikaan yhteiskuntaa on päästy lopulta avaamaan, koska olemassa on rokote, jolla taudista piti päästä eroon.

”Virus kiertää rokottamattomien keskuudessa. Sairaalat ja teho-osastot alkavat taas kuormittua. Se vaikuttaa meidän kaikkien turvallisuuteen.”

Muutkin pitää hoitaa

Huttunen huomauttaa, että myös muut kuin koronapotilaat pitää hoitaa.

”Entä jos läheisesi joutuu auto-onnettomuuteen tai sairastuu muuhun vaikeaan tulehdukseen joka vaatii tehohoitoa? Hänetkin pitää saada mahtumaan teho-osastolle.”

Huttunen vetoaa lopuksi sen puolesta, että kaikki kävisivät nyt ottamassa rokotteen.

”Jos et vielä ole ottanut koronarokotetta, katso kuntasi nettisivuilta, mistä voit sen saada. Varaa aika. Suosittele ystävääsi ja omaistasi tekemään samoin. Kiitos paljon!”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos