Pirkanmaalla on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 13 uutta koronatartuntaa – Fimlab tutki reilut tuhat näytettä

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu yhteensä 8 632 koronatartuntaa.

Opiskelijoita muistutettiin riittävistä turvaväleistä Tampereen ammattikorkeakoulun kampuksella 23. elokuuta.

14.9. 8:48

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin maanantaina 13 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiistaina.

Fimlab tutki Pirkanmaalta 1 027 koronanäytettä. Koronatestin tuloksen sai Fimlabista maanantaina keskimäärin kahdeksan tunnin kuluttua näytteenotosta.

Viime viikolla Tays kertoi kaikkiaan 358 uudesta tartunnasta Pirkanmaalla, sitä edeltävällä viikolla kaikkiaan 325 tapauksesta.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu yhteensä 8 632 koronatartuntaa.

Koronanyrkki kokoontuu

Tiistaina kuullaan jälleen tuoreimpia tietoja Pirkanmaan tautitilanteesta, kun alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kokoontuu. Suora lähetys koronanyrkin infosta alkaa tuttuun tapaan kello 15.30.

Lue lisää: Suora lähetys kello 15.30: Pirkanmaan koronanyrkki linjaa alueellisia suosituksia – Johtajaylilääkäri Juhani Sand: ”Paljon ei ole liikkumavaraa”

Koronanyrkki ei viikko sitten tehnyt muutoksia Pirkanmaan alueellisiin suosituksiin. Asiassa jäätiin odottamaan valtakunnallisia hybridistrategian toimeenpano-ohjeita.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand totesi viikko sitten koronanyrkin infossa, että 16–34-vuotiaiden koronarokotuskattavuudesta on nyt syytä kantaa huolta. Huolena on, että nuoria aikuisia ei käy rokotuksista tarpeeksi.

– Tuossahan on myös sellainen näkökulma, että jos nuoret aikuiset ja nuoret perheelliset eivät rokotetta ota, he vievät tautia kotiin ja altistavat nuorempia lapsia, jotka eivät ole rokotusten piirissä ainakaan toistaiseksi, Sand kommentoi viime tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: