Omakannan rokotustodistuksissa ollut virheitä Tampereella – näin väärin merkityn rokotustiedon saa korjattua - Koronavirus - Aamulehti

Omakannan rokotus­todistuksissa on ollut virheitä Tampereella – Omat tiedot syytä tarkistaa: ”Siinä on tapahtunut inhimillinen virhe”

Toinen koronarokoteannos ei ole aina kirjautunut Omakantaan kuten pitäisi. Syynä on inhimillinen virhe, joka on helposti korjattavissa. Omat tiedot on hyvä tarkistaa, jotta koronarokotustodistus on kunnossa.

Koronarokotusten kirjautumisessa Omakantaan on viime päivinä havaittu virheitä Tampereella.

4.8.2021 6:30

Aamulehti

Omakannan koronarokotustodistuksissa on havaittu virheitä viime päivinä Tampereella.

Tehosterokotuksen eli kakkospiikin saaneilla todistuksessa on voinut edelleen näkyä merkittynä vain yksi rokoteannos, vaikka he ovat jo hakeneet toisenkin rokoteannoksen. Toinen annos ei ole kirjautunut Omakantaan kuten pitäisi, vaikka rokotustodistuksen merkintä 1/2 on päivätty sille päivämäärälle, jolloin ihminen on käynyt kakkosrokotuksella.

– Siinä on tapahtunut inhimillinen virhe. Näistä on tullut meille nyt muutamia yhteydenottoja, kertoo Ratinan rokotusyksikön osastonhoitaja Maria Riski.

Rokotuspisteellä työntekijän pitää merkitä tietokoneelle, monesko rokotusannos on kyseessä. Lähtökohtaisesti järjestelmä olettaa, että kyseessä on ykkösannos eli merkintä on 1/2.

– Jos työntekijä ei huomaa käsin vaihtaa sitä, rokotustodistus ei tulostu oikein.

Tarkista omat tietosi

Omat rokotustiedot kannattaa siis tarkistaa sen jälkeen, kun on saanut molemmat rokotukset. Rokotustodistuksessa pitäisi silloin näkyä merkintä 2/2 kohdassa ”Saadut rokoteannokset ja tarvittavien annosten kokonaismäärä”.

Jos tiedoissa on virhe, se on Riskin mukaan helppo korjata.

– Ihminen voi olla yhteydessä terveyspalvelujen neuvontaan, josta laitetaan viestiä kyseiseen rokotusyksikköön. Saamme tiedot nopeasti korjattua.

Tampereen terveyspalvelujen neuvonta vastaa numerossa 03 56570023 joka päivä kello 7–22.

Rokotustiedot siirtyvät Omakantaan yleensä muutamassa päivässä. Jos viimeisimpänä saadun rokotuksen päivämäärä on oikea, tietojen pitäisi olla ajan tasalla.

Tärkeä dokumentti

EU:n koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen.

Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos on saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy todistuksessa.

EU:n koronatodistusta voidaan käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Tavoitteena on helpottaa turvallista ja vapaata liikkumista. Kukin EU-maa voi itse päättää todistuksen mahdollisista muista käyttötarkoituksista, kuten koronapassista.

Koronarokotustodistus

Näin löydät koronarokotustietosi Omakannasta:

Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.

Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut