Pirkanmaalla on todettu 60 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 60 uutta koronatartuntaa – positiivisten näytteiden osuus nyt yli seitsemän prosenttia

Koronatartuntojen määrä nousi Pirkanmaalla heinäkuussa nopeasti. Koko kuukauden aikana Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi yli tuhannesta tartunnasta. Kesäkuussa tapauksia varmistui alle 300.

Koronatestaus oli Pirkanmaalla viime viikolla ruuhkautunut. Näin testaus sujui Tampereen messukeskuksen drive in -pisteellä torstaina 29. heinäkuuta.

2.8. 8:57

Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistunut 60 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) maanantaina.

Fimlab tutki Pirkanmaan alueelta 839 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus on nyt hieman yli seitsemän prosenttia.

Viime viikolla Tays raportoi yhteensä 504 uudesta tartunnasta. Se on 222 tapausta enemmän kuin sitä edeltävällä viikolla.

Tartuntamäärät ovat nousseet selvästi alkukesästä. Koko heinäkuun aikana Tays kertoi kaikkiaan 1 077 uudesta tapauksesta. Kesäkuussa Tays kertoi yhteensä 276 ja toukokuussa 338 koronatartunnasta.

Koko epidemian alusta lähtien Pirkanmaalla on todettu yhteensä 6 495 uutta tartuntaa.

Keskimäärin yli 1 200 näytettä

Koronatestauksessa oli Fimlabissa viime viikolla ruuhkaa. Esimerkiksi torstaina testiin pääsemisessä kesti Tampereella noin vuorokausi.

Lue lisää: Ruuhkat Fimlabin koronatestauksessa jatkuvat: ”Näytteenotto on ihan äärirajoilla” – Taysissa pohditaan koronaosaston avaamista uudelleen

Viime viikolla analysoidut näytemäärät olivat korkeita. Keskimäärin Fimlab tutki 1 284 ja enimmillään 1 912 näytettä.

Testituloksen saa Fimlabista nyt keskimäärin yhdeksän tunnin kuluttua näytteenotosta. Sunnuntaina testin vasteaika oli pidempi, keskimäärin 13 tuntia.

Uusia rajoituksia voimaan

Kokoontumisrajoitus ja turvavälimääräys tulevat Pirkanmaalla voimaan torstaina 5. elokuuta, aluehallintovirasto kertoi perjantaina. Määräykset ovat voimassa 29. elokuuta asti.

Lue lisää: Juhani Sand kommentoi avin turvavälimääräystä: ”Onhan se selvää, ettei tapahtumajärjestäjä voi ruveta poliisiksi tai järjestyksenvalvojaksi”

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki suositteli viime viikolla, että myös yksityisissä tilaisuuksissa noudatettaisiin soveltuvin osin samoja toimia kuin julkisissa tilaisuuksissa.

Koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran huomenna tiistaina 3. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: