Pirkanmaalla todettu 112 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla jälleen kaikkien aikojen ennätyslukema: 112 uutta korona­virus­tartuntaa – Fimlab tutki yli 1 900 näytettä

Pirkanmaalla on rikkoutunut nyt kahtena peräkkäisenä päivänä kaikkien aikojen korkein päiväkohtainen uusien tartuntojen määrä. Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on varmistunut yhteensä 6 270 tartuntaa.

Näin koronatestaus sujui Tampereen Messukeskuksen drive in -näytteenottopisteellä torstaina 29. heinäkuuta.

30.7. 8:43 | Päivitetty 30.7. 8:48

Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistunut 112 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) perjantaina.

Lukema on toistaiseksi Pirkanmaan korkein päiväkohtainen uusien tartuntojen määrä koskaan. Edellisen kerran tämä raja rikkoutui torstaina, kun Tays raportoi 93 tapauksesta.

Koronatestissä on käyty ahkerasta. Fimlab tutki Pirkanmaan alueelta 1 912 koronanäytettä.

Viime viikolla Tays kertoi yhteensä 282 tartunnasta ja sitä edeltävällä viikolla 155 uudesta tapauksesta Pirkanmaalla. Tällä viikolla on perjantaihin mennessä ilmoitettu jo 339 tartunnasta.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on varmistunut yhteensä 6 270 tartuntaa.

Välitavoitteena nousun tasoittuminen

Koronatilanne on heikentynyt Pirkanmaalla nopeasti.

– Näkymä on, että ei tämä ihan nopeasti käänny toiseenkaan suuntaan. Kunhan tuo nousu nyt loppuisi. Ensimmäinen välitavoite on, että nousu tasoittuisi, Taysin infektioyksikön apulaisylilääkäri Janne Laine kommentoi torstaina.

Laineen mukaan tartuntoja saadaan nyt erityisesti vapaa-ajalta. Myös viime viikolla Tampereella järjestetyn Tammerfestin vaikutus näkyy, mutta tarkkoja lukuja festivaalin osalta ei vielä torstaina ollut.

Lue lisää: Taysin Janne Laine sanoo, että Tammerfest näkyy pahentuneissa koronaluvuissa: ”Epidemia on kovaa vauhtia kiihtymässä”

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand vastaa ajankohtaisiin kysymyksiin alueen koronatilanteesta perjantaina Aamulehden erikoishaastattelussa. Suora lähetys alkaa kello 10.45 ja kestää noin puoli tuntia.

Lue lisää: Suora lähetys kello 10.45: Pirkanmaan koronatartunnat ryöpsähtivät ennätys­lukemiin nopeasti – Johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoo Aamulehden erikois­haastattelussa, mitä nyt tapahtuu

Testauksessa ruuhkaa

Pahentunut koronatilanne näkyy Pirkanmaalla nyt myös ruuhkana koronatestauksessa. Fimlab kertoi jo viikonloppuna, että näytteenotto ruuhkautuu.

Torstaina testiin pääsemisessä kesti Tampereella noin vuorokausi. Koronatestin tuloksen saa Fimlabista perjantaina keskimäärin 10 tunnin kuluttua näytteenotosta.

Lue lisää: Ruuhkat Fimlabin koronatestauksessa jatkuvat: ”Näytteenotto on ihan äärirajoilla” – Taysissa pohditaan koronaosaston avaamista uudelleen

Aamulehti kertoi torstaina, että Fimlabin testauksessa käy viikoittain tuhansia pirkanmaalaisia. Pelkästään keskiviikkona Fimlab tutki 1 615 näytettä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta.

Arkisin Fimlabin testauspisteillä näytteitä ottaa 25–30 henkilöä. Viikonloppuna näytteenottajia on vähemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos