Elokuussa Ratinan rokotuspiste sulkeutuu, rokotusbussi alkaa ajaa sieltä Messukeskukseen - Koronavirus - Aamulehti

Ratinan rokotuspiste sulkeutuu ensi viikon jälkeen tapahtumien vuoksi – Ilmaiset rokotusbussit kulkevat puolen tunnin välein Ratinasta Messukeskukseen

Ajatus kuljetuksista lähti, kun Tammerfestin aikaan rokotuksia siirrettiin Ratinasta Messukeskukseen, mutta ihmiset tulivat väärään paikkaan. Ratinan rokotusyksikkö avautuu jälleen elokuun lopussa.

Ratinan stadionin rokotuspiste avautui 8. maaliskuuta. 9. elokuuta se sulkeutuu väliaikaisesti siellä pidettävien tapahtumien takia. Kuva otettu rokotuspisteellä 5. toukokuuta.

30.7. 7:02

Aamulehti

Tampereella alkaa ilmainen edestakainen bussikuljetus Ratinan ja Messukeskuksen rokotusyksikön välillä 9. elokuuta.

Bussi kulkee kello 8–20. Kyyti lähtee noin 30 minuutin välein Ratinan liikekeskuksen ja linja-autoaseman välissä olevalta pysäkiltä. Kuljetuksia liikennöi Tokeen liikenne yhdellä bussilla. Linjalla ei ole välipysäkkejä.

Kuljetukset järjestetään, koska Ratinan rokotusyksikkö on suljettu 9.–29. elokuuta alueella järjestettävien tapahtumien vuoksi. Tuona aikana kaikki rokotukset annetaan Messukeskuksessa.

Lue lisää: THL:n Salminen arvioi eri maiden korona­toimet – Näin Suomi on hänen mielestään pärjännyt: "Rivit ovat pysyneet meillä kohtuullisen hyvinä"

Esimerkiksi Blockfest on suunniteltu pidettäväksi 20.–21. elokuuta Ratinan stadionilla ja Ratinanniemessä. Kalevan kisojen on tarkoitus olla stadionilla 26.–29. elokuuta.

Messukeskuksesta saa sekä ensimmäisen että toisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta.

Näin Tampereen rokotuspisteet ovat auki

Messukeskus

Avoinna maanantaista perjantaihin.

Ilman ajanvarausta 6. elokuuta asti kello 11–16 ja 9.–26. elokuuta kello 8–18.

Laajempi aukiolo 9.–26. elokuuta kello 8–20.

Ratina

Avoinna maanantaista perjantaihin.

Ensimmäinen annos ilman ajanvarausta 6. elokuuta saakka kello 8–18.

Ajanvarauksella 6. elokuuta saakka kello 8–20.

Suljettu 9.–29. elokuuta. Avautuu 30. elokuuta.

Väärään paikkaan

Liikennöinti aloitetaan, jotta tamperelaisilla olisi mahdollisuus päästä Messukeskukseen rokotukseen, vaikka he olisivat erehtyneet rokotuspaikasta tai heillä ei olisi kyytiä.

Ylilääkärin Kati Myllymäen mukaan Tammerfestin aikana huomattiin, että bussikuljetukselle voisi olla tarvetta, kun Ratina on kiinni. Festivaalin takia rokotusyksikön aukioloaikaa lyhennettiin ja rokotuksia siirrettiin Messukeskukseen. Vaikka asiasta oli tiedotettu, ihmisiä tuli silti väärään paikkaan.

– Se on tietysti ymmärrettävää, että tilanne on rokotushetkellä jännittävä eivätkä kaikki asiat pysy mielessä tai laput tallessa.

– Elokuussa tulee varmasti käymään niin, että ihmisiä tulee väärään paikkaan.

Bussikyyditykseen suositellaan tulemaan, kuten rokotuksiin muutenkin, maskin kanssa. Myllymäki toivoo, että kyydit eivät ole niin täynnä, ettei turvavälejä voitaisi pitää.

Rokotustahti odotettua hitaampi

Tampereen koronarokotukset etenevät hyvin kaikissa ikäryhmissä. Jotta hyvä rokotekattavuus saavutetaan, noin 10 000 alle 40-vuotiasta pitäisi vielä rokottaa. Ylilääkäri Myllymäen mukaan tavoitteena oli päästä heinä-elokuun vaihteessa ensimmäisten rokotteiden osalta hyvään rokotekattavuuteen eli vähintään 70 prosenttiin.

– Näyttää siltä, ettei kuun vaihteessa saada niiden kattavuutta vielä siihen. Toivomme, että se saavutetaan elokuun alkupuolella, Myllymäki kertoo.

Hän uskoo, että odotettua hitaampi rokotustahti johtuu siitä, että ihmiset eivät ole välttämättä olleet lomiensa aikana Tampereella.

– Varmaan kun lomat loppuvat ja koulu alkaa, paljon ihmisiä tulee rokotuksille,

Ratinan ja Messukeskuksen yksiköissä on ollut ruuhkaa maanantaisin ja perjantaisin. Tampereen kaupunki suosittelee, että rokotuksiin varataan aika verkossa.

Tehosterokotus suositellaan ottamaan 12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen, mutta tamperelaiset voivat saada sen jo 8 viikon päästä. Tehosterokotuksen aikaistaminen ilman ajanvarausta on mahdollista ainoastaan Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla.

Rokotteen voivat saada kaikki yli 16-vuotiaat perusterveet ja yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat tamperelaiset. Mukana pitää olla henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kelakortti. EU-kansalaiset voivat ottaa eurooppalaisen sairaanhoitokortin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos