Pirkanmaan koronaluvut 23.7.2021 - Koronavirus - Aamulehti

Kesän korkein lukema, Pirkanmaalla 58 tartuntaa – johtajaylilääkärin mukaan erityisesti rokottamattomilla riski tartunnalle

Kyseessä on korkein päivittäinen tartuntamäärä yli kolmeen kuukauteen. Fimlab analysoi Pirkanmaalla peräti 1 777 koronatestiä.

Alkuviikolla pirkanmaalaisista 63 prosenttia oli saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 26 prosenttia toisen annoksen.

23.7.2021 8:49 | Päivitetty 23.7.2021 10:50

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 58 uutta koronavirustartuntaa, tiedotti Tampereen yliopistollinen sairaala Tays perjantaiaamuna.

Kyseessä on jälleen kesän korkein päivittäinen tartuntamäärä. Enemmän tartuntoja vahvistettiin viimeksi 1. huhtikuuta, jolloin Tays tiedotti 62 tartunnasta.

Kuluvalla viikolla päivittäiset luvut ovat olleet korkeita. Tays on raportoinut joka päivä yli 20 tartunnasta. Torstaina Tays tiedotti 40 uudesta tartunnasta, mikä oli vielä eilen korkein päivittäin tartuntamäärä kolmeen kuukauteen.

Myös testeissä käytiin torstaina vilkkaasti. Fimlab analysoi Pirkanmaalla torstaina 1 777 koronanäytettä.

Viime viikolla 12.–18. heinäkuuta tartuntoja todettiin Pirkanmaalla yhteensä 155. Tällä viikolla on tähän mennessä vahvistettu yhteensä 184 tartuntaa.

Yhteensä koko epidemian aikana Pirkanmaalla on todettu 5 833 tartuntaa.

Tays tiedotti torstaina, että paheneva tautitilanne ruuhkauttaa jäljitystä. Terveydenhuolto ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole kuormittunut Pirkanmaalla.

Lue lisää: Pirkanmaalla todettu 40 uutta tartuntaa, korona­jäljitys ruuhkautunut – Taysin johtajaylilääkäri sanoo, että Tammerfest on iso riski: ”Kun tartunnat lisääntyvät, kaikki toiminta kuormittuu”

Koronatartuntoja Tampereen vastaanottokeskuksessa

Tampereen vastaanottokeskuksessa entisen Kaupin sairaalan tiloissa on todettu tartunta seitsemällä asukkaalla. Myös yhdellä toisaalla majoittuvalla asukkaalla on todettu tartunta. Hän on tällä hetkellä ystävänsä luona.

Tartunnat tuli tietoon torstaina 22. heinäkuuta.

Pääosa tartunnoista on saman perheen jäsenillä. Henkilökunnalla ei ole todettu tartuntoja tai altistumisia.

Tampereen mukaan tartunnan saaneet on eristetty. Heidän kuvaillaan olevan hyvävointisia. Samalla osastolla tartunnan saaneiden kanssa majoittuvilta ei ole joukkoseulonnasta löytynyt uusia tartuntoja.

Tampereen kaupungin apulaisylilääkäri Sari Torkkeli kertoo, että tällä erää uusia seulontoja ei olla tekemässä. Leviäminen ei myöskään ole huolenaiheena.

– Tämähän ei ole ensimmäinen koronatapaus vastaanottokeskuksessa, joten leviämisen ehkäisevät toimenpiteet on koeponnistettu jo aiemmin.

Vastaanottokeskuksessa koronatapauksia oli myös tämän vuoden keväänä.

Virusta liikkeellä Pirkanmaalla

Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo, että nyt on syytä tiedostaa, että virusta on aika paljon liikkeellä Pirkanmaalla.

– Aika korkeita lukuja on ollut nyt useampana päivänä. Kyllähän tämä tilanne selvästi on kiihtymässä, Sand sanoo.

– Sillä tavalla turvallista paikkaa ei ole, vaan tartunnan voi saada Pirkanmaalla, ja erityisesti jos ei ole vielä kahta rokotusta saanut, on tietenkin suuri riski myös vakavalle sairaudelle.

Sandin mukaan pandemiaohjausryhmä arvioi ensi viikon kokouksessa, onko Pirkanmaalla syytä tehdä vielä jotain lisätoimenpiteitä. Pandemiaohjausryhmä kertoi tämän viikon tiistaina Pirkanmaan siirtymisestä perustasolta epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Hallitus päätti torstaina, että kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset otetaan käyttöön Pirkanmaan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen maakunnissa. Baareissa asiakasmäärä rajoitetaan sisätiloissa puoleen normaalista ja muissa ravintoloissa kolmeen neljäsosaan normaalista. Asetus astuu voimaan lauantaina 24. heinäkuuta.

Lue lisää: Pirkanmaalla otetaan käyttöön uusia ravintolarajoituksia – näin ne vaikuttavat aukioloon ja asiakasmääriin

Lue lisää: Tays kertoi torstaina jo toistamiseen pitkän listan uusia mahdollisia altistumispaikkoja Pirkanmaalla – listalla festaribussi, ravintoloita ja yökerhoja

Päivitys 23.7.2021 kello 9.18: Lisätty johtajaylilääkäri Juhani Sandin kommentit.

Päivitys 23.7.2021 kello 10.50: Lisätty Tampereen kaupungin apulaisylilääkäri Sari Torkkelin kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut