Pirkanmaan koronavirustartunnat 29.6.2021 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa

Fimlab analysoi maanantaina 722 koronavirusnäytettä.

Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö Birgit Aikio esitteli Tampereen messu- ja urheilukeskukseen avattua massarokotuskeskusta kesäkuun alkupuolella. Messukeskukseen sijoitettu rokotuspiste palvelee tamperelaisia Ratinan rokotuspisteen ja terveysasemien rinnalla.

29.6.2021 9:17

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa, tiedotti Tampereen yliopistollinen sairaala Tays tiistaina. Tartunnat todettiin maanantaina analysoitujen näytteiden joukosta.

Maanantaina kerrottiin, että sunnuntaina analysoitujen näytteiden joukosta löydettiin Pirkanmaalla 19 tartuntaa. Tätä enemmän tartuntoja on todettu viimeksi 20. toukokuuta.

Koko viime viikolla Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä raportoitiin Taysin infektioyksikön ylilääkärin Jaana Syrjäsen mukaan 75 koronavirustartuntaa, mikä on 20 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

– Näistä yli puolet eli 41 on saatu ulkomailta. 33 on tullut Venäjältä, ja näistä 30 liittyy suoraan EM-kisoihin, Syrjänen kertoi Aamulehdelle maanantaina.

Lue lisää: Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 30 tartuntaa, jotka voi yhdistää suoraan Pietarin EM-kisoihin – Ylilääkäri Jaana Syrjänen: ”Seuraavat viikot osoittavat, miten käy”

Fimlab analysoi maanantaina 722 koronavirusnäytettä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronavirustestejä tekevät sekä julkisomisteinen Fimlab että yksityiset näytteenottajat.

Näytteenottajista vain Fimlab raportoi Taysiin kaikkien analysoitujen testien määrät. Muut näytteenottajat kertovat testeistään vain positiiviset tulokset.

Jos testattu koronanäyte on positiivinen, se voidaan sekvensoida, jolloin selvitetään, onko kyseessä muuntunut virus.

Epidemian alusta alkaen Pirkanmaalla on todettu yhteensä 5 265 tartuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut