Pirkanmaan koronavirustartunnat 24.6. - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa – ulkomaisten tartuntojen osuus noussut

Yhteensä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu koko epidemian aikana 5 209 koronavirustartuntaa.

Rokotukset edistyvät Tampereella Ratinan ja Pirkkahallin massarokotuspisteillä. Sairaanhoitaja Elina Hakala valmisteli rokotetta käyttökuntoon Ratinan rokotuspisteen laimennushuoneessa 19.5.2021.

24.6.2021 9:00 | Päivitetty 24.6.2021 14:11

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays tiedotti uusista tartunnoista torstaina. Tartunnat ovat keskiviikolta.

Yhteensä koko pandemian aikana Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 5 209 koronavirustartuntaa. Tällä viikolla maanantain alkaen Pirkanmaalla on kerrottu yhteensä 36 koronavirustartunnasta.

Koronavirusnäytteitä ottavat sekä yksityiset näytteenottajat että Fimlab. Näytteenottajista vain Fimlab raportoi koko testimääränsä Taysiin, muut näytteenottajat ilmoittavat vain positiiviset testitulokset. Keskiviikon aikana Fimlab analysoi 576 näytettä.

Ulkomaiset tartunnat nousussa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan myös Pirkanmaalle on tullut tartuntoja Venäjällä käyneiden jalkapalloturistien mukana. Ylilääkäri Jaana Syrjänen sanoo, että ulkomaiset tartunnat lähtivät nousuun jo viime viikolla.

– Pirkanmaalla kuluvalla viikolla todetuista 36:sta tartunnasta 19 on saatu ulkomailta ja näistä 12 Venäjältä, Syrjänen kertoo tiedotteen mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muistuttaa, että Venäjän koronavirustilanne on kesäkuussa nopeasti pahentunut ja liikkeellä on erityisesti Intiasta peräisin olevaa deltavarianttia. Tämän vuoksi THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

– Kaikkien Venäjältä palaavien matkustajien tulee hakeutua koronatestiin 72 tuntia Suomeen tulonsa jälkeen ja välttämään sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka, Syrjänen sanoo.

Testiin voi hakeutua omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia.

Myös Pirkanmaalla on käytössä finentry.fi -palvelu, joka ohjaa ja neuvoo kaikkia ulkomailta Suomeen saapuvia matkustajia koronatestauksista ja omaehtoisesta karanteenista.

Juttua päivitetty 24.6. kello 11.42: Lisätty tieto ulkomaisten tartuntojen lisääntymisestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut