Pirkanmaalla on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla 12 uutta koronatartuntaa, positiivisten tulosten osuus pieni – Johtajaylilääkäri: ”Vapun seutu ei ole näkynyt merkittävästi”

Tays tiedotti päivän koronalukujen yhteydessä myös yhdestä uudesta mahdollisesta altistumispaikasta Kangasalta.

Tampereen Sorsapuistoon oli kokoontunut paljon väkeä keskiviikkona illalla.

13.5. 9:07 | Päivitetty 13.5. 11:28

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu keskiviikon aikana 12 koronavirustartuntaa, Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiedotti torstaina. Tays raportoi edellisen päivän kokonaismäärän seuraavan päivän aamuna.

– Tartunnat ovat onneksi olleet hieman matalammat kuin viime viikolla loppuviikosta, ja siinä mielessä tilanne on säilynyt hyvänä. Tavoite on, että päästään lähemmäs nollaa, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo.

Hänen mukaansa rajoitusten lieventäminen ja ihmisten kohtaaminen aina kasvattavat tartuntariskiä.

– Onneksi ulkona on melko turvallista. Ainakaan tähän mennessä vapun seutu ei ole näkynyt Pirkanmaalla merkittävästi.

Testejä analysoitiin paljon

Fimlab analysoi keskiviikkona yhteensä 1 783 koronavirusnäytettä, mikä on selvästi enemmän kuin alkuviikon muina päivinä. Tiistaina analysoitujen näytteiden määrä oli 1 341, maanantaina 685 ja sunnuntaina 616.

Tays saa päivittäin Fimlabissa tehtyjen testien kokonaismäärän, mutta yksityisten laboratorioiden tekemistä testimääristä sille raportoidaan vain positiivisten näytteiden määrät.

Tays tiedotti päivän koronalukujen yhteydessä myös yhdestä uudesta mahdollisesta altistumispaikasta. Kangasalan Prismassa on voinut altistua koronalle viime viikon perjantaina 7. toukokuuta kello 9–9.30.

Epidemian alun jälkeen Pirkanmaalla on todettu 4 821 koronavirustartuntaa.

Tällä viikolla Tays on raportoinut neljänä päivänä yhteensä 30 uudesta tartunnasta Pirkanmaalla.

Tays ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisevat päivittäin eri tartuntaluvut, sillä niiden tilastointitapa eroaa toisistaan. Erot liittyvät kotipaikkakunnan tilastointiin ja tilastoinnin viiveisiin.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kertoi tiistaina, että viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 84 uutta koronatartuntaa, joista pystyttiin jäljittämään tartunnan lähde 64:ssä tapauksista. Vapaa-ajan harrastuksista, hoivayksiköistä tai päivähoidosta ei tullut viime viikolla yhtään tunnettua tartuntaa.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona Taysin erityisvastuualueella 10 koronapotilasta, joista kaksi oli tehohoidossa. Koko maassa sairaalahoidossa oli 114 koronapotilasta, joista 24 sai tehohoitoa.

Edit 13.5. kello 10.56: Lisätty johtajaylilääkäri Juhani Sandin kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: