Miten koronapotilaita hoidetaan Taysissa? Lääkäri Joni Niskanen kertoo - Koronavirus - Aamulehti

Keuhkolääkäri Joni Niskanen hoitaa potilaita Taysin koronaosastolla – Nyt hän kertoo, millaista se on ja mitkä ovat rajusti etenevän taudin tärkeimmät varoitusmerkit

Taysin koronaosaston keuhkolääkäri Joni Niskanen kuvailee, millaista on hoitaa nopeasti huonoon kuntoon meneviä potilaita, joita ahdistaa eristäminen ja tieto kuolemanriskistä. Osa koronataudin sairastaneista saa omituisia, pitkittyneitä oireita. – On varmasti niitäkin, jotka voivat joutua sairauseläkkeelle.

Potilaskuormitus on vaihdellut Taysin koronaosastolla epidemiahuippujen mukaan. Keuhkosairauksien erikoislääkäri Joni Niskanen kertoo, että esimerkiksi tammi-helmikuun vaihteessa osastolla oli paljon potilaita. – Se oli kyllä väsyttävää aikaa, sillä osasto oli täysi ja hoidettavana oli myös terveydenhuoltoalan ihmisiä.

2.5.2021 7:00 | Päivitetty 5.5.2021 10:10

Aamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan keuhkosairauksien erikoislääkäri, kangasalalainen Joni Niskanen, 50, on yllättynyt koronavirusinfektiossa siitä, miten rajuja potilaiden taudinkuvat voivat olla. Työikäisenkin potilaan tila voi heiketä hyvinkin nopeasti ja edellyttää tehohoitoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut