Pirkanmaalla todettu 46 uutta koronatartuntaa 22.4.2021 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu 46 uutta koronatartuntaa: ”Tartuntoja on erilaisista lähteistä – myös toistaiseksi tuntemattomista lähteistä”

Fimlab tutki Pirkanmaalla 1 521 näytettä.

Tältä näytti, kun koronatestejä analysoitiin Fimlabissa joulukuussa 2020.

22.4. 9:06 | Päivitetty 22.4. 19:28

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin keskiviikon aikana 46 koronatartuntaa, Tampereen yliopistollinen sairaala tiedotti torstaiaamuna.

Fimlab tutki Pirkanmaalla 1 521 näytettä.

Kaikkiaan Pirkanmaalla on todettu pandemian aikana 4 495 tartuntaa.

Luvussa ovat mukana kaikki Pirkanmaalla todetut positiiviset testitulokset, jotka Taysin infektioyksikölle on raportoitu edelliseltä päivältä niin Fimlabista kuin yksityisistä laboratorioista.

– Mikään yksittäinen ryväs ei selitä tämän päivän lukemaa. Tartuntoja on erilaisista lähteistä – myös toistaiseksi tuntemattomista lähteistä, Tays kertoo Twitterissä.

Viimeksi Pirkanmaalla todettiin yhtä paljon tartuntoja 11. huhtikuuta, jolloin tartuntoja merkattiin yhden päivän aikana 49.

Tartuntoja lisää päihteiden käyttäjillä

Keskiviikkona todettujen 46 tartunnan lähteet ovat samoja kuin tähänkin asti. Joukossa on tartuntoja, jotka on saatu kotona, työpaikalla tai yksityisissä kokoontumisissa.

Muutamia lisätartuntoja on todettu liikuntakeskus Gogon tartuntaketjussa ja päihteiden käyttäjillä. Aiemmin tällä viikolla uutisointiin Tampereen asumispäivystyksessä Tastussa varmistuneista koronatartunnoista.

Infektioyksikön apulaisylilääkäri Janne Laine sanoo, että tartuntojen jäljitys toimii Tampereella hyvin.

– Koko ajan on tartuntojen jäljitys toiminut hyvin, myös niinä viikkoina, kun tartuntoja ollut paljon enemmän kuin tällä hetkellä.

Tartunnoista saadaan selville lähde noin 70–80 prosentissa tapauksista.

Vaikka keskiviikon tartunnoista on useassa vielä lähde piilossa, tilanne on tavanomainen.

– Tartunnan toteamista seuraavana aamuna on huomattavasti suuremmalta osalta lähde piilossa kuin myöhemmin. Hetken päästä lähde on sitten selvillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: