Nuorten harrastustoiminta palaa tauolta, liikkua voi tästä viikosta lähtien myös sisätiloissa - Koronavirus - Aamulehti

Nuorten harrastustoiminta palaa tauolta, liikkua voi tästä viikosta lähtien myös sisätiloissa – Nykyiset kokoontumisrajoitukset voimassa myös vappuna

Pandemiaohjausryhmä käsittelee ensi viikolla muun muassa kirjastojen ja museoiden avaamista toukokuussa.

Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastukset (vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneiden) voivat jatkua tällä viikolla myös sisätiloissa.

20.4. 15:07

Aamulehti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina, että alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastukset voivat jatkua myös sisätiloissa. Harrastukset voidaan tällä viikolla käynnistää turvaohjeita noudattaen.

Nyrkki linjasi myös, että vapaan sivistyksen opetustoiminta, taiteen perusopetus ja nuorisotilat voidaan avata nuorille maskisuositusta ja turvaohjeita noudattaen.

Pandemiaohjausryhmä käsittelee ensi viikolla muun muassa kirjastojen ja museoiden avaamista toukokuussa. Vappuaattoa vietetään Pirkanmaalla edelleen kuuden henkilön kokoontumisrajoituksella. Aluehallintovirasto tarkastelee toukokuun kokoontumisrajoitusta ensi viikolla.

Päivittäinen vaihtelu tartunnoissa suurta

Pirkanmaan koronaviruksen ilmaantuvuus on jatkunut lähes viime viikkojen tasolla vaikka päivittäistä vaihtelua on ollut paljon. Tartuntojen kokonaismäärä laski edellisviikosta jonkin verran mutta Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa, koronanyrkin tiedotteessa kerrotaan.

Kahden viikon ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 63 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Fimlabin tekemistä koronatutkimuksista positiivisten tulosten osuus oli 1,9 prosenttia.

Sairaalahoitoa tarvitsevien osuus ei ole laskenut pääsiäisestä merkittävästi. Tampereen yliopistollisen sairaalan eli Taysin osastoilla on edelleen toistakymmentä koronapotilasta. Koska tartuntojen määrä yli 50-vuotiailla on ollut ennallaan, sairaalahoidon tarpeen ennustetaan pysyvän lähiajat nykytasolla.

Koulujen lähiopetukseen siirtyminen ei ole näkynyt tartuntojen kasvuna. Alle 10-vuotiaiden tartunnat ovat jonkin verran vähentyneet.

Päihteidenkäyttäjillä ja asunnottomilla epidemia

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 157 uutta koronatartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 82 prosenttia.

Maakunnassa todettiin tartuntoja työpaikoilla suhteellisesti enemmän kuin aiempina viikkoina. Päihteidenkäyttäjien sekä asunnottomien parissa oleva epidemia muodostaa puolestaan merkittävän osan viime viikon tartunnoista.

Viime viikolla todettiin 47 perheiden sisällä saatua tartuntaa ja 17 sukulaisten ja ystävien tapaamisista saatua tartuntaa. Tartuntoja todettiin seitsemällä eri työpaikalla yhteensä 18.

Hoito- tai hoivayksiköstä todettiin 14 tartuntaa, joista suurin osa oli asumispäivystyksessä. Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista tuli edelleen tartuntoja, viime viikolla yhteensä viisi tartuntaa ja ulkomailta tuli neljä tartuntaa.

21:stä muusta tapauksesta kolmasosa todettiin päihteidenkäyttäjillä. Yksittäisiä tartuntoja todettiin myös liikennevälineessä ja yksityisissä juhlissa.

Viime viikolla koronanyrkki päätti, että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on maanantaista 19. huhtikuuta lähtien mahdollista Pirkanmaalla valtakunnallista turvaohjeistusta noudattamalla. Tuolloin nyrkki kertoi, että tällä viikolla arvioidaan nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: