Asunnottomien yksikössä uusia koronatartuntoja - Koronavirus - Aamulehti

Asunnottomien yksikössä Hervannassa tuli ilmi lisää tartuntoja, kokonaismäärä jo yli 20 tapausta – Palvelupäällikkö: ”Kukaan ei jää taivasalle”

Tampereen asumispäivystyksessä Tastussa on varmistunut yhteensä 22 koronavirustartuntaa. Testejä otetaan lisää sitä mukaa, kun oireita ilmenee.

Tastussa on todettu kolme uutta koronatartuntaa torstain 15. huhtikuuta jälkeen. Aamulehti vieraili Tastun tiloissa joulukuussa 2020. ­

19.4. 12:48

Aamulehti

Tampereen asumispäivystyksessä Tastussa on tullut ilmi uusia koronavirustartuntoja.

Perjantaina todettiin yksi uusi tartunta asumispäivystyksen henkilökunnan jäsenellä. Lauantaina tiedotettiin koronavirustartunnasta kahdella asukkaalla.

Yhteensä Tastussa on todettu nyt 22 tartuntaa, joista yhdeksän henkilökunnalla ja 13 asukkailla.

Viime viikolla aloitettiin Tastun asukkaiden seulonta. Testaukset jatkuvat sitä mukaa, kun uusia oireisia ilmenee. Näytteet otetaan Tastun tiloissa Hervannassa.

Tastun tartuntaryppäästä kerrottiin ensimmäisen kerran keskiviikkona 14. huhtikuuta. Silloin asumispäivystyksen asukkailla ja henkilökunnalla oli todettu yhteensä yhdeksän tartuntaa.

Lue lisää: Asunnottomien yksikössä Hervannassa uusia koronatartuntoja, seulontoja jatketaan – ”Huolehdimme yhä siitä, että kaikilla on katto pään päällä”

Kukaan ei jää taivasalle

Tastun asumispäivystyksessä majoittuu tällä hetkellä vain tartunnan saaneita ja sellaisia karanteeniin asetettuja altistuneita, joilla on tartuntaan viittaavia oireita.

Oireettomat altistuneet ovat karanteenissa päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsun tiloissa.

Muille asunnottomille järjestetään majoitus tarpeen mukaan.

– Kukaan ei jää taivasalle. Meillä on laajat mahdollisuudet järjestää majoitus yhteistyössä sosiaali- ja kriisipäivystyksen sekä aikuissosiaalityön kanssa, sanoo palvelupäällikkö Tanja Miettinen.

Huoltsu on suljettu muilta kävijöiltä ainakin perjantaihin 7. toukokuuta asti. Miettisen mukaan asiakkaita ohjataan ruoka-avun piiriin muualle.

Asumispalveluiden toiminta on pyritty turvaamaan sijaisten avulla ja sijoittamalla henkilökuntaa uudelleen.

– Poikkeusolosuhteissa on aina tietty määrä hässäkkää, mutta kaikki on sujunut kuitenkin ja olemme pystyneet toimimaan. Henkilökunta tekee upeaa työtä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?