Pirkanmaalla todettiin 12 uutta tapausta - Koronavirus - Aamulehti

Päivittäisten tartuntamäärien vaihtelu jatkuu – Pirkanmaalla todettiin 12 uutta tapausta, mikä on yksi huhtikuun matalimmista lukemista

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on varmistunut nyt yhteensä 4 268 koronavirustartuntaa.

Aamulehti kuvasi koronavirustestausta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen drive in -näytteenottopisteellä lokakuussa 2020. ­

13.4. 9:10 | Päivitetty 13.4. 11:48

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin maanantaina 12 uutta koronavirustartuntaa. Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiedotti todetuista tartunnoista maanantaina aamulla.

Päivittäiset tartuntamäärät ovat vaihdelleet Pirkanmaalla viime aikoina paljon. Esimerkiksi maanantaina Tays raportoi 23 uudesta tartunnasta, sunnuntaina 49 tartunnasta ja lauantaina 13 tartunnasta.

Tiistaina raportoitu tartuntamäärä on yksi huhtikuun matalimmista. Myös 7. huhtikuuta Tays kertoi 12 uudesta tartunnasta. Muina päivinä tartuntoja on ollut tässä kuussa tätä enemmän.

Laboratorioyhtiö Fimlab analysoi Pirkanmaalta yhteensä 875 näytettä.

Yhteensä Pirkanmaalla on varmistunut koko epidemian aikana nyt 4 268 koronavirustartuntaa.

Uusia tapauksia kymmeneen kuntaan Pirkanmaalla

Koko maassa raportoitiin tiistaina 286 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 82 564 koronavirustartuntaa.

Eniten uusia tartuntoja todettiin Helsingissä, missä varmistui 71 tapausta. Seuraavaksi eniten tartuntoja kirjattiin Vantaalle (30) ja Espooseen (23).

Pirkanmaalle THL raportoi uusia tartuntoja kymmeneen kuntaan. Tartuntoja kirjattiin seuraavasti: Tampere 17, Pirkkala 4, Lempäälä 3, Akaa 1, Nokia 1, Ylöjärvi 1, Orivesi 1, Kangasala 1, Valkeakoski 1 ja Vesilahti 1.

Taysin ja THL:n raportoimat tapausmäärät eroavat toisistaan, koska tapauksia tilastoidaan eri tavoin. Lisäksi THL:n tiedot päivittyvät viiveellä.

Rokotukset eivät vähentäneet ikäihmisten testimääriä

Yli 70-vuotiaiden koronatestimäärät ja positiivisten tulosten määrät eivät ole juurikaan laskeneet rokotusten alettua, Fimlab kertoo tiistaina.

Fimlabin jakaman kuvaajan mukaan heinä-huhtikuussa positiivisten testitulosten korkein piikki on osunut vuoden alkuun. Myös testejä on tehty eniten tammikuussa.

Koronanyrkki kokoontuu jälleen tiistaina

Tiistaina iltapäivällä kuullaan jälleen tuoreimpia tietoja Pirkanmaan koronatilanteesta ja jäljitystyön tuloksista, kun alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kokoontuu.

Koronanyrkiltä odotetaan myös linjauksia alueellisista suosituksista. Monet Pirkanmaan suosituksista ovat voimassa sunnuntaihin 18. huhtikuuta saakka.

Koronanyrkin tiedotustilaisuus alkaa kello 15.30 ja Aamulehti näyttää sen suorana.

Lue lisää: Keventääkö koronanyrkki Pirkanmaan suosituksia? Aamulehti seuraa tiedotustilaisuutta suorana tiistaina kello 15.30

Koronatestin tulos 21 tunnissa näytteenotosta

Fimlab kertoo verkkosivuillaan, että maanantaina koronatestin keskimääräinen vasteaika eli aika näytteenotosta tuloksen saamiseen oli 21 tuntia.

Asiakkaita pyydetään kuitenkin varautumaan näytemäärän vaihtelusta johtuen varautumaan 1–2 päivän aikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?