Virve Rissasen koronatartunta oireilee vielä vuoden jälkeen - Koronavirus - Aamulehti

Virve Rissanen, 33, sairasti vuosi sitten melko lievän koronan, mutta sitten alkoivat todella erikoiset oireet, joille ei näy loppua

Virve Rissanen sairastui koronaan noin vuosi sitten. Erikoiset oireet ovat vaivanneet häntä siitä asti. Esimerkiksi liikunta aiheuttaa tunteen, että tauti alkaa alusta. Suomessa kohtalotovereita voi olla kymmeniätuhansia. Selvitimme, mitä uutta pitkittyneestä koronasta tiedetään.

Virve Rissanen on yksi pitkittyneestä koronasta kärsivistä suomalaisista. Väsymyksen ja palelun ohella hän on kärsinyt muun muassa kylkikivusta, sykkivästä kivusta solisluun alla, kihelmöinnistä päänahassa, kasvoissa ja keuhkoissa. Lähes aina joku imusolmukkeista on kipeä.

4.4.2021 7:00

Päivä oli juhlava. Tilasin kahvilasta kotiin leivoksia, ja joimme vanhempieni kanssa kahvit. Tykkään juhlia aina pienimmästäkin syystä, ja nyt syytä todella löytyi: olin sairastanut koronaa vuoden.

Oikeastaan en tiedä, voinko kirjoittaa noin. Sairastanko edelleen koronaa, kärsiikö elimistöni viruksen aiheuttamasta jälkitaudista vai jäikö kehoni puolustusjärjestelmä ylikierroksille?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut