Rokotteen saaneet voivat yhä tartuttaa muita, siksi myös heidän on noudatettava suosituksia ja käytettävä maskia - Koronavirus - Aamulehti

Milloin elämä palaa normaaliksi? Tässä 16 vastausta rokotesuojasta ja virusmuunnosten vaaroista: "Suoja voi kestää jopa vuoden tai pitempään"

Maailman rokotustilastoja johtavassa Israelissa rokotteen saaneilla kansalaisilla on monia erivapauksia. Suomessa THL antaa virallisia suosituksia rokotettujen erivapauksista vasta, kun sulkutoimista päästään eroon ja rokotuskattavuus on riittävän laaja. Selvitimme vastaukset 16 oleelliseen kysymykseen rokotesuojasta ja virusmuunnosten vaaroista.

Myös rokotettujen on toistaiseksi noudatettava voimassa olevia sääntöjä ja suosituksia sekä jatkettava maskin käyttöä. Orvokki Isberg antoi rokotteen Kirsti Mikkolalle Tampereella Ratinan rokotuskeskuksessa maaliskuun puolivälissä.

29.3. 6:00

Aamulehti

Aamulehti kysyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäriltä Hanna Nohynekiltä ja Tampereen yliopiston virologian professorilta Heikki Hyötyltä, kuinka hyvin rokotteet meitä suojaavat ja kuinka normaaliksi elämä palaa, kun riittävä määrä suomalaisia on saatu rokotettua ja laumasuoja syntynyt.

1. Kuinka nopeasti koronarokote antaa suojan virusta vastaan?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut