Osa suomalaisista on ymmärtänyt koronarajoitukset aivan väärin - Koronavirus - Aamulehti

Osa suomalaisista on ymmärtänyt koronarajoitukset aivan väärin

10.3. 18:01

Aamulehti

Olen jo muutaman viikon ajan ihmetellyt meidän suomalaisten suhtautumista koronarajoituksiin.

Monelle on selvästi ollut vaikea erottaa, miten tässä koronatilanteessa kannattaa toimia ja mitkä ovat viranomaiset asettamat rajoitukset. Toisille raja on selvästi siinä, että kaikki mikä ei ole kiellettyä on sallittua. Ikään kuin Sanna Marin lupaisi, että kun pidätte kuuden hengen kotibileet kymmenen hengen sijasta, mitään huolta ei ole.

Samoin jos viranomaiset määräävät tai suosittelevat 10 hengen kokoontumisrajoitusta, kootaan 10 hengen saunaporukka ja varataan sauna. Jos baarissa loppuu anniskelu kolmeksi viikoksi maanantaina kello 22, tilataan viimeiset juomat maanantaina kello 21.59.

Tämän ajattelun surullisin ilmentymä tuli julki keskiviikkona iltapäivällä. Alle 12-vuotiaat juniorijääkiekkoilijat jatkoivat talvilomalla ilman mitään huolta omaehtoisia harjoituksia, koska viranomaiset eivät ole kieltäneet alle 12-vuotiaiden kokoontumisia. Seurauksena oli laaja tartuntaketju, jossa mukana on lasten lisäksi aikuisia, kuten Tays hetki sitten kertoi.

Pitääkö tämä nyt vääntää rautalangasta vai rautakangesta? Viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta pääsisimme eroon tästä viheliäisestä vitsauksesta ja saisimme ravintolat taas auki ja normaalin elämämme takaisin.

Nyt ei ole oikea aika kokeilla rajoitusten rajoja vaan ymmärtää, että eivät tätä kriisiä ratkaise lainsäätäjät, aluehallintovirasto eikä edes Krista Kiuru (sd.) vaan me. Sinä ja minä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut