Pirkanmaan koronatartunnat 10.3.2021 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin 34 uutta koronatartuntaa, koko maassa 779 – Uusia tartuntoja kirjattiin seitsemään kuntaan Pirkanmaalla

Fimlabin tutkimia näytteitä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta oli 895.

Kuvassa otetaan koronatestiä Pirkkahallin drive in -testipisteellä 22. lokakuuta 2020.

10.3. 9:02

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 34 uutta koronatartuntaa tiistaina, kertoo Tays keskiviikkona. Fimlabin tutkimia näytteitä tältä alueelta oli 895.

Aiemmin tällä viikolla on kerrottu 19 ja 26 päiväkohtaisesta tartunnasta.

Kaikkiaan pandemian aikana Pirkanmaalla on nyt todettu 3 084 tartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo, että koko Suomessa on varmistunut 779 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 452 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana tartuntoja on Suomessa varmistunut yhteensä 63 889.

Pirkanmaan kunnista uusia tartuntoja on kirjattu Tampereelle 34, Kangasalle neljä, Ylöjärvelle kolme, Lempäälään kolme, Orivedelle kaksi, Sastamalaan kaksi ja Mänttä-Vilppulaan yksi.

Vatialan koulussa noin 25 altistunut

Kangasalla Vatialan koulussa on altistunut koronavirukselle noin 25 henkilöä. Asiasta tiedottaa Kangasalan kaupunki.

Tiedotteen mukaan kyseessä on uusi, erillinen altistumistilanne. Vatialan koulun korona-altistumisista kerrottiin myös tiistaina. Tuolloin karanteeniin kerrottiin asetetun noin 20 altistunutta.

Kaupungin mukaan kaikkiin altistuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä viimeistään tänään keskiviikkona ja kaikki altistuneet asetetaan karanteeniin. Karanteeniin asetetuille järjestetään etäopetusta, muiden osalta koulu jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Pirkanmaan koronatilanne kiihtynyt

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontui tiistaina. Kokouksen jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa ryhmä kertoi, että Pirkanmaan koronatilanne on kiihtynyt maaliskuun alkupuolella.

Viime viikolla tehdyissä koronatesteissä todettiin yhteensä 217 koronatartuntaa, kun edellisviikolla määrä oli 126.

Viime viikon tartunnoista jäljitettiin 172 tartuntaa. Paljon jatkotartuntoja todettiin perheissä, yhteensä 60. Lisäksi yhteensä 32 tartuntaa tuli opiskelija-asuntoloista, 25 harrastuksista, 19 työpaikoilta ja 18 ystävien tapaamisista. Ulkomailta oli kuusi tapausta.

Valtaosa tartunnoista on peräisin Pirkanmaalta. Vajaa kolmannes tartunnan saaneista oli jo valmiiksi karanteenissa.

Juttua lukiessa kannattaa huomioida, että Aamulehti käyttää tässä jutussa Taysin kertomaa lukua Pirkanmaan päiväkohtaisista tartunnoista. Luvussa ovat mukana Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todetut tartunnat.

Lisäksi juttuun lisätään päivän mittaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kertomat tiedot koko Suomen tartunnoista sekä Pirkanmaan kuntiin kirjatuista uusista tartunnoista. THL:n tiedoissa tartunnat kirjataan henkilön asuinpaikan, ei testipaikan mukaan, joten siksi luvuissa on eroa. Lisäksi tartuntojen kirjaamisessa Tartuntatautirekisteriin on muutaman päivän viive.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut