Alle 12-vuotiaiden harrastuksissa luovutaan ryhmäkokosuosituksesta Pirkanmaalla - Koronavirus - Aamulehti

Tämä on koronatilanne Pirkanmaalla nyt: alle 12-vuotiaiden harrastuksissa luovutaan ryhmäkokosuosituksesta, kansalaisopistot osittain auki

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki piti tiistaina 16. helmikuuta viikoittaisen tiedonantonsa Pirkanmaan kuluneen viikon koronatilanteesta.

16.2. 15:16

Aamulehti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina vapauttaa alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnan 10 henkilön ryhmäkokosuosituksesta, ryhmä kertoi tiedotteessaan tiistaina.

Ohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että mahdollinen kilpailutoiminta pidetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Kilpailutapahtumat järjestetään ilman yleisöä.

– Tässä tilanteessa voimme vapauttaa nuorimpien ikäluokkien harrastustoimintaa suuremmissa ryhmissä. Koska nykyinen tilanne voi muuttua nopeasti, harrastuksissa tulee varautua äkillisiin muutoksiin. Jos koronatilanne Pirkanmaalla jatkuu suotuisana, arvioimme uudelleen myös muiden ikäluokkien harrastustoiminnan suosituksia, sanoo Taysin johtajaylilääkäri ja pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand tiedotteessa.

Myös työväen- ja kansalaisopistojen sekä taiteen perusopetuksen lähiopetus voidaan nyt aloittaa korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä.

Tilanne seesteinen

Koronatartuntojen lisääntyminen on Pirkanmaan alueella ollut rauhallista viimeisen reilun viikon aikana, ryhmä toteaa. Alueella ei ole todettu tartuntaryppäitä.

– Kuluneiden kahden viikon ajalta koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla 37 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista on viime viikon ajalta 0,7 prosenttia. Pirkanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa, tiedotteessa todetaan.

Koronaluvut

Viime viikolla todettiin 67 uutta koronatartuntaa, niistä 49 pystyttiin jäljittämään. Tyypillisin tartunnan lähde on edelleen oma perhekunta, 24 tartuntaa. Kymmenen tapausta todettiin sukulaisen tai ystävän tapaamisesta. Työpaikoilla todettiin kolme tartuntaa, samoin yksityisistä juhlista. Harrastuksista ja koulusta tuli yksittäiset tartunnat. Ulkomailta tuli kaikkiaan viisi tartuntaa.

Tartunnat todettiin pääosin alle 50-vuotiailla. Yli 50-vuotiailla todettiin vain kymmenen tartuntaa.

Pirkanmaalla on todettu nyt yhteensä 10 muuntovirustartuntaa. Viime viikolla näistä kaksi uutta oli Iso-Britannian muuntoviruskantaa. Tartunnat oli saatu Suomesta.

Yhteensä Pirkanmaalla oli maanantai-iltaan mennessä todettu 2 591 koronavirustartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ensimmäisen rokotteen on saanut 15. helmikuuta mennessä 22 707 ihmistä. Toisen annoksen saaneita on 5 178.

Lähde: Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut