Pirkanmaan koronaluvut 5.2. - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin 19 uutta koronatartuntaa – Raholan koulussa tartunta, noin 60 altistunutta karanteenissa

4. joulukuuta 2020 otetussa kuvassa analysoidaan koronatestejä Fimlabin laboratoriossa. Bioanalyytikko-opiskelija Otso Kakko laittoi telineessä olevat näyteputket 94:n putken erässä sinistä valoa hohtavaan analyysikoneeseen.

5.2. 9:14

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin torstaina 19 uutta koronatartuntaa, kertoo Tays perjantaina. Fimlabissa tutkittiin 1605 koronatestinäytettä.

Maanantaista lukien Pirkanmaan tällä viikolla kerrotut laboratoriovarmistetut tartuntamäärät ovat nyt 11, 27, 20, 16 ja 19.

Tartuntojen kokonaismäärä Pirkanmaalla on nyt 2458.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kuntakohtaisissa tiedoissa Tampereelle on kirjattu viisi uutta tartuntaa, Nokialle kolme, Sastamalaan kaksi, Kangasalle yksi ja Akaaseen yksi.

Koko Suomessa on raportoitu 401 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 46 894.

Raholan koulussa altistuneita karanteenissa

Raholan koulussa Tampereella on todettu koronatartunta. Tiedon vahvistaa Raholan koulun perusopetuksen johtaja Lasse Sateila.

– Tästä omasta postistani voin sanoa vain sen, että Raholan koulussa on tartunta ja altistuneet on määrätty karanteeniin. Altistuneita on kuutisenkymmentä, Sateila sanoo.

Kokoontumisrajoitus jatkuu

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sekä Punkalaitumen kunnassa, tiedottaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Päätös on voimassa 1.3.2021 asti.

Avin mukaan tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, mutta silloin tapahtumassa on noudatettava kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos