Koronatartunnat Pirkanmaalla 4.2. - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu 16 uutta koronatartuntaa – Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä 22 karanteeniin, altistumisia myös Ylöjärvellä koulussa ja päiväkodissa

Himoksella oli viime viikonloppuna useita mökkibileitä, joiden jäljiltä on ilmennyt jatkotartuntoja, kertoo Tays.

Pirkanmaalla todettiin 16 uutta koronatartuntaa. Kuva on Pirkkahallin drive in -koronatestauspisteeltä.

4.2. 9:07

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu keskiviikkona 16 uutta koronatartuntaa. Asiasta kertoo Tays torstaina. Analysoitujen testien määrä oli 1 906.

Testien kokonaismäärää ei heti aamusta saatu tietoon teknisen vian takia. Myös tiistaina analysoitujen testien määrä jäi aiemmin pimentoon, mutta nyt torstaina Tays kertoo, että edellispäivän testimäärä oli 1 158. Tuolloin tartuntoja todettiin 20.

Uusia tartuntoja on kirjattu tartuntatautirekisteriin Pirkanmaan kunnista Hämeenkyröön kaksi, Nokialle yksi, Ylöjärvelle yksi ja Pirkkalaan yksi.

Keskiviikkona Tays kertoi siis 20 uudesta tartunnasta. Lisäksi keskiviikkona kerrottiin, että Taysin osastojen seulonnoissa oli ilmennyt koronatartunta viidellä Tays Hatanpään neurologisen kuntoutusosaston työntekijällä.

Ylöjärvellä karanteeneja koululla ja päiväkodissa

Ylöjärven Vuorentaustan koulun yhdellä luokalla Tornitien koulutalossa on tapahtunut korona-altistumisia maanantaina 1. helmikuuta, niin myös Soppeenharjun päiväkodissa perjantaina 29. tammikuuta. Kummassakin on ollut tartunnan saanut ihminen.

Terveydenhuolto on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ja asettaa heidät karanteeniin. Heidän tarkkaa lukumääräänsä ei ollut torstaina saatavissa. Sekä koulun että päiväkodin toiminta jatkuu muuten normaalisti, kaupunki tiedottaa.

Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä koronatartunta

Tampereella Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä on todettu koronavirustartunta.

Tampereen kaupunki tiedotti asiasta torstaina.

Karanteeniin on määrätty yhteensä 22 henkilöä, joita kaksi on opettajia. He vapautuvat karanteenista 12. helmikuuta.

Tredu on selvittänyt tapausta yhdessä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Himoksella mökkibileistä tartuntoja

Tays tiedottaa, että viikonloppuna 29.–31. tammikuuta Himoksella on ollut useita mökkibileitä, joiden jäljiltä on tullut esiin jatkotartuntoja.

Lisäksi useat oireiset odottavat näytevastauksia. Taysin mukaan paikalla on ollut juhlijoita kaikkialta Suomesta.

Tays suosittelee, että viime viikonloppuna Himoksella olleet noudattavat maskisuosituksia, välttävät ei-välttämättömiä tapaamisia kymmenen päivän ajan ja hakeutuvat koronatestiin pienistäkin oireista.

Tays kertoi torstaina myös mahdollisista altistumisista Forever Tampella -kuntosalilla Tampereella.

Taysin mukaan kuntosalilla perjantaina 29. tammikuuta kello 15.30–18, sunnuntaina 31. tammikuuta kello 19.30–21 ja maanantaina 1. helmikuuta kello 15.30–17 olleet ovat voineet altistua.

Tays kehottaa paikalla olleita hakeutumaan testiin herkästi, jos kokee oireita.

Testitulosta joutuu odottamaan 2–3 päivää

Fimlabin nettisivujen mukaan keskimääräinen vasteaika koronanäytteenotosta tulokseen on torstaiaamun tilannetiedon mukaan 28 tuntia, ja näytemäärien vaihtelun takia on syytä varautua 2–3 päivän vasteaikaan.

Keskiviikkona Fimlab tviittasi, että koronatutkimusten määrä on lisääntynyt selvästi. Viime viikon aikana eli viikolla neljä Fimlabissa tehtiin 19 000 covid-19-tutkimusta. Samaan aikaan positiivisten tutkimustulosten määrä lähti jyrkkään nousuun.

Pirkanmaan lisäksi Fimlab toimii myös Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Tartuntoja edelleen runsaasti koko maassa

Suomessa on raportoitu 444 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 46 493 koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 928 tartuntaa, mikä on 1 135 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt noin 90 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

THL:n mukaan koronavirustartuntoja on edelleen runsaasti koko maassa. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli viime viikolla selvästi suurempi kuin edeltävällä viikolla, THL kertoo tiedotteessaan.

Uusien tapausten ilmaantuvuus oli 47 tapausta 100 000:ta asukasta kohden, kun edellisviikolla lukema oli 42.

Koronavirustesteissä positiivisten näytteiden osuus oli viime viikolla noin 2,5 prosenttia. Testeihin hakeuduttiin tammikuun lopussa selvästi useammin kuin vuodenvaihteessa.

Uusia virusmuunnoksia on havaittu toistaiseksi 127 näytteessä.

Sairaalahoidon tarve on pysynyt vuodenvaihteen jälkeen melko vakaana. THL arvioi ihmisten noudattaneen suosituksia ja rajoituksia hyvin.

Uusista tartunnoista jäi tartunnanlähde selvittämättä noin joka kolmannessa tapauksessa. Noin neljännes tartunnoista todettiin ihmisillä, jotka olivat jo karanteenissa. Joukkoaltistuksia on paljon.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos