Hallituksen viesti tuottajille: Voitte normaalisti suunnitella tulevia istutuksia ja satokautta – Jari Lepän mukaan kysymys on Suomen huoltovarmuudesta

Pääministeri Sanna Marinin mukaan Suomessa ollaan aika nopeasti tilanteessa, että koko maahan tulee yhteisesti voimakkaammat rajoitustoimet. Myös Krista Kiurun mukaan valtakunnalliset rajoitukset ovat vain ajan kysymys.

Pääministeri Sanna Marin kertoi, että keskiviikkoiltana hallitus käsitteli kahta kokonaisuutta. Ensimmäinen asia oli kausityöntekijöiden tilanne. Toisena asiana oli työterveyshuollon korvauskysymys liittyen rokotuksiin.

27.1.2021 19:03

Hallitus pyrkii turvaamaan huoltovarmuuskriittisten kausityöntekijöiden saatavuuden tulevalla kasvukaudella. Työnantajille laaditaan muun muassa uudet ohjeet.

Hallitus keskusteli keskiviikkona maa- ja metsätalouden ulkomaisen kausityövoiman terveysturvallisesta maahantulosta. Ministeriön mukaan kriittisestä työvoimasta on työ- ja elinkeinoministeriön listaus, jossa ovat mukana myös maa-, metsä-, puutarha- ja kalatalouden kausityö.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut