Pirkanmaan koronatartuntojen määrä 18.1. - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla 14 uutta koronavirustartuntaa, näissä paikoissa on voinut altistua virukselle – Rauhaniemen sairaalan lukema kasvoi

Pirkanmaan suurin koronanäytteiden ottaja Fimlab kirjasi sunnuntailta vain 344 testiä. Testien kirjaamisessa on viiveitä, mutta näytteille on myös hakeuduttu maltillisesti.

Rauhaniemen sairaala on ollut yksi Pirkanmaan pahimmista koronaviruspesäkkeistä. ­

18.1. 9:28 | Päivitetty 18.1. 16:03

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 14 koronavirustartuntaa. Yhteensä epidemian alun jälkeen Pirkanmaalla on todettu 2 121 koronatartuntaa.

Seitsemän päivän aikana on todettu 155 koronavirustartuntaa, mikä on enemmän kuin sitä edellisen seitsemän päivän aikana, jolloin todettiin 77 tartuntaa.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) ilmoittaa päivittäiset tartuntaluvut noin yhdeksältä aamuisin. Positiiviset tartunnat on todettu edellisenä päivänä, eli sunnuntaina, analysoiduissa näytteissä.

Fimlab kirjasi sunnuntailta 344 analysoitua näytettä. Kirjaamisajankohdasta riippuen osa sunnuntain testeistä voi näkyä myös seuraavan päivän luvuissa. Fimlabin lisäksi koronatestejä ottavat Pirkanmaalla myös useat yksityiset toimijat.

Pirkanmaalla on viikonvaihteessa tiedotettu useista mahdollisista altistumisista erityisesti oppilaitoksissa. Karanteeniin on asetettu tiedossa olevien altistumisten perusteella lähemmäs sata henkilöä.

Rauhaniemessä uusi tartunta

Rauhaniemen sairaalassa todettiin puolestaan yksi uusi koronavirustartunta, Tampereen kaupunki tiedotti maanantaina iltapäivällä.

Uusia kuolemantapauksia sairaalassa ei ole ilmennyt.

Tartunta löytyi perjantaina potilaille tehdyistä seulontatesteistä.

15. tammikuuta mennessä tartuntoja oli todettu 112, niistä 60 potilailla ja 52 henkilökunnalla. Potilaista 13 on kuollut. Tartuntoja on todettu myös joillakin omaisilla.

Koronavirukselle on voinut altistua näissä paikoissa

Tays tviittasi maanantaina aamupäivällä mahdollisista altistumisista useissa kaupoissa, bussissa ja ravintoloissa.

Koronavirukselle on voinut altistua:

1. Ravintola Mixeissä Tampereella 13.1 kello 19–20,

2. Majavabaarissa Tampereella 13.1. kello 21–22,

3. Pirkkalan Prismassa useana eri ajankohtana: 11.1. noin kello 19, 13.1. noin kello 16.50, 14.1. noin kello 15.30 ja 15.1. noin kello 9.20,

4. Tiinan Kotiruuassa Pirkkalan Tekijänkujalla kello 9–9.15, 11–11.30 ja 13.30–13.45 aikavälillä 11.–15.1. joka päivä,

5. K-market Mestarissa Tammelan puistokadulla kello 15.30–16.15 aikavälillä 11.–15.1. joka päivä,

6. K-Market Tuomiokirkonkadussa kello 14–19 aikavälillä 11.–15.1. joka päivä,

7. Paikallisliikenteen bussilinjalla 51 välillä Valkeakoski–Ideapark kello 15.30-16 aikavälillä 11.–15.1. joka päivä.

Valkeakosken ammattiopistossa kokonainen ala etäopiskeluun

Valkeakosken ammattiopisto Vaao tiedotti viikonloppuna, että hius- ja kauneudenhoitoalalla on todettu koronatartunta yhdellä henkilöllä.

Altistumismahdollisuus koululla on ollut maanantaina 11. tammikuuta, tiistaina 12. tammikuuta tai torstaina 14. tammikuuta. Altistuneisiin on oltu yhteydessä, ja heidät on asetettu karanteeniin.

– Kaikkien muiden hius- ja kauneudenhoitolan opiskelijoiden ja henkilöstön pitää seurata omaa vointiaan ja mahdollisia oireita, ammattiopisto tiedottaa.

Ammattikoulun varautumisryhmä päätti, että varmuuden vuoksi kaikki hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat etäopintoihin 18.–22.1.

Lempäälässä 42 karanteeniin kouluissa

Lempääläläisissä Säijän että Moision kouluissa on molemmissa todettu yksi koronavirustartunta, tiedottaa Lempäälän kunta.

Säijän koulussa tartunta varmistettiin lauantaina 16. tammikuuta. Tartunta on yhdessä opetusryhmässä, joka on ohjeistuksen mukaan toiminut erillään muista ryhmistä. Karanteeniin määrättyjä altistuneita on yhteensä 17 henkilöä, jotka ovat etäopetuksessa 18.–22. tammikuuta.

Moision koulussa todettiin koronavirustartunta perjantaina 15. tammikuuta. Säijän koulun tavoin tartunnalle mahdollisesti altistuneet on jäljitetty ja heihin on oltu yhteydessä. Karanteenissa on yhteensä 25 henkilöä, ja opetus järjestetään etäopetuksena 21. tammikuuta saakka.

Kangasalla koronatartunta kaksoistutkintokoulutuksessa

Kangasalan kaupunki tiedotti maanantaina, että kaksoistutkintokoulutuksessa on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on noin 15, joista vain pieni osa on altistunut opinnoissa, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Altistuneisiin on otettu yhteyttä ja heidät on asetettu karanteeniin. Koulu jatkuu muiden kuin karanteenissa olevien kohdalla tavallisesti lähiopetuksena.

Lähes 7 000 koronarokotetta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo koko maan tartuntaluvut puoliltapäivin.

THL:n rokoterekisterin mukaan Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella oli 15. tammikuuta mennessä pistetty 6 615 koronavirusrokotetta. Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu viikoittaiseen kokoukseensa huomenna tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?